Julegaver finder du da lokalt

Et spændende og varieret handelsliv med små og store butikker, der hver især sætter deres særlige præg på lokalområdet, kommer ikke af sig selv. Men det lokale erhvervsliv er en hjørnesten i vores by, og derfor skal vi passe på det. Det gælder også de lokale kunst- og specialhåndværkere, keramikere, guldsmede og andre, som laver håndlavede og originale værker.

Derfor har vi i Håndværkerforeningen København de sidste par måneder opfordret hovedstadens virksomhedsejere til at give deres medarbejdere mulighed for at vælge årets firmajulegave hos en af de lokale kunst og specialhåndværkere. For det er i høj grad den type butikker og værksteder, som er med til at skabe den spændende og varierede by, som vi alle sammen godt kan lide.

Nu er tiden kommet til, at alle vi andre også begynder at tænke på julegaver, så hermed gentager vi opfordringen til os alle sammen; vælg dine julegaver hos byens lokale kunst og specialhåndværkere. Når man vælger at købe en original håndlavet julegave, giver man en mere speciel og personlig gave – man kan sige, at man (ud)vælger sin julegave, fremfor blot at købe sin julegave. Hvis vi skal være lidt højtravende, kan man endda sige, at du får en flig af håndværkerens sjæl med i pakken.

Og så hjælper du ovenikøbet det lokale erhvervsliv i hovedstaden. Det er godt. For vores lokale erhvervs- og butiksliv er værd at bevare og må ikke tages for givet.

 

Lad dig inspirere og friste til årets julegaveindkøb på Håndværkerforeningens hjemmeside, hvor vi har samlet en oversigt over lokale håndværksvirksomheder og -butikker.

https://hfk.dk/julegaver/

Af Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København.

Indlægget blev bragt i MESTER, november 2020.