Nu skal vi se fremad igen

Selvom vi i disse uger og måneder oplever en verden, som stadig er ved at komme sig ovenpå næsten halvandet år med en global pandemi, så kan vi se frem mod et nyt og tindrende 2022.

Lige nu er tingene på mange måder vendt op og ned – der mangler arbejdskraft i flere brancher, og måske når julegaverne ikke frem til butikkerne inden jul. Men generelt står  dansk økonomi stærkt; vi er kommet godt igennem coronakrisen, og rekordmange danskere er i job. Der er mange miksede signaler, og hvis man er den pessimistiske type, så er der masser af ting man kan gribe fat i.

Men som det nok er mange bekendt, er jeg ukuelig optimist. Og må jeg i den forbindelse blot huske læseren på, at aviser, nyhedsmedier og politikere lever af at tegne konflikter (og ulykker) hårdt op.

Men heldigvis er den dagligdag, som vi alle har længtes efter, tilbage. Og nogle har endda talt om, at vi måske er på vej ind i en ny udgave af ’de brølende 20’ere’. Om det kommer til at gå så vidt, ved jeg ikke.

Det betyder ikke, at der ikke er noget, der kan gøres bedre. Den lokale erhvervspolitik i København er et godt eksempel, og derfor glæder jeg mig til at samarbejde med den nye Borgerrepræsentation om at forbedre vilkårene for erhvervslivet.

For København er en by for alle – og det skal den gerne blive ved med at være.

Af Per Vangekjær, formand for Håndværkerforeningen København

Indlægget blev bragt i MESTER, november 2021.