Den prisvindende journalist og forfatter Puk Damsgård
udnævnt til Årets Æreshåndværker 2022

Journalist og forfatter Puk Damsgård har her til aften modtaget Håndværkerforeningen Københavns fornemme ærespris. Dermed kommer Puk Damsgård i selskab med blandt andre EU-kommissær Margrethe Vestager, forfatter Jussi Adler Olsen, instruktør Susanne Bier og zirkusdirektør Søren Østergaard. Æresprisen blev overrakt ved Håndværkerforeningens traditionsrige medaljeuddeling, under overværelse af H.M. Dronningen.

Årets Æreshåndværker er Håndværkerforeningen Københavns ærespris, som siden 1973 er blevet uddelt i forbindelse med foreningens årlige medaljeuddeling på Københavns Rådhus. Den prestigefyldte titel er gennem årene blevet tildelt en fornem kreds af kendte samfunds-, kultur-, videnskabs- og erhvervspersonligheder.

Med æresprisen ønsker Håndværkerforeningen at hylde en person, hvis virke i ganske særlig grad har sat sig spor. Og det må man sige gælder for dette års modtager.

”Puk Damsgård er, kort sagt, en knalddygtig formidler. Hun har dedikeret sit liv til, at gøre os andre klogere på verden, særligt Mellemøsten, og det mestrer hun til perfektion. Hvad enten det gælder formidlingen af de storpolitiske- og regionale udfordringer, der udspiller sig i regionen ELLER de ’små hverdagshistorier’ om helt almindelige menneskers daglige liv og hverdag,” fortæller Håndværkerforeningens formand, oldermand og malermester Per Vangekjær om begrundelsen for at udpege Puk Damsgård som Æreshåndværker.

”At viden udefra gør os klogere og dygtigere ved vi alt om inden for håndværksfagene. Med sin vedholdende stræben, flid og dygtighed har Puk Damsgård været med til, at skabe en bredere og mere nuanceret forståelse af den verden vi lever i.”

 

Læs også

Interview med Puk Damsgård: Vil skabe forståelse for livet i Mellemøsten

 

Om udnævnelsen siger Puk Damsgård:

”Jeg er i sagens natur beæret over at modtage den fine hæder. Journalistik er i den grad også et håndværk – et håndværk vi hele tiden skal forfine og udvikle. Og hvis det jeg laver kan være en inspiration for andre, kan jeg vist ikke bede om meget mere.”

Hædret sammen med årets dygtigste nyudlærte håndværkere

Puk Damsgård blev hædret som Æreshåndværker i forbindelse med Håndværkerforeningen Københavns årlige medaljeuddeling, hvor årets dygtigste nyuddannede håndværkere bliver fejret. I alt 76 unge håndværkere fik overrakt en sølv- eller bronzemedalje for deres svendeprøve, og samtidig blev der uddelt legater for over 1,1 million kroner.

Puk Damsgård modtog et Æresmesterbrev og en sølvmedalje magen til den, de unge nyuddannede håndværkere får overrakt. Sølvmedaljen er den højeste udmærkelse, man kan få tildelt.

 

 

Foto: Oliver Marsden

Baggrund

Årets Æreshåndværker kåres hvert år i forbindelse med, at Håndværkerforeningen København hædrer årets dygtigste nyuddannede håndværkere. Det sker ved en højtidelighed på Københavns Rådhus, hvor de unge håndværkere får overrakt Håndværkerforeningens medalje af sølv eller bronze for et særligt fremragende svendestykke.

Æreshåndværkertitlen blev uddelt første gang i 1973, og kan tildeles en person uden for håndværkets kreds, hvis virke i ganske særlig grad har sat sig spor inden for dansk kultur, industri, videnskab, politik mv.

Se den samlede liste over Æreshåndværkere på Håndværkerforeningens hjemmeside: www.hfk.dk/titlen

Læs mere om Håndværkerforeningens medaljeuddeling