Globetrotterne

Kan du lide at rejse og opleve nye lande, og er du endda så eventyrlysten, at du gerne vil rejse lidt ude for ’alfarvej’? Så skal du holde øje med Håndværkerforeningens globetrottere.

Info fra Globetrotterklubben

På grund af covid-19 er der ikke fastlagt rejsemål, vi ved ikke hvornår det igen er sikkert at rejse ud i verden og vi kan ikke få en rejsearrangør til at sammensætte en rejse uden at vide hvornår den kan gennemføres.

Men det betyder blot at  vi kan være lidt på forkant, derfor er der 4 rejsemål der kunne være interessante at vælge imellem. De 3 rejser kan gennemføres i 2021 eller senere og den 4. rejse til Grønland kan først gennemføres i 2022.

Der bliver under alle omstændigheder ikke rejser før det igen er sikkert at tage af sted, vores rejser hører jo ikke til kategorien nødvendige rejser. Vi må håbe der snart kommer en effektiv vaccine.

Jeg ønsker alt godt for Håndværkerforeningens medlemmer

Med venlig hilsen

Bodil Danvad

 

Hvor vil du rejse hen i 2021?

Jeg har fundet 4 meget forskellige rejser, og du bedes tilkendegive hvilke af de 4 destinationer, som du finder mest spændende (Grønland dog først i 2022).

Denne tilkendegivelse er ganske uforpligtende, og der er ikke betingelse om deltagelse, når rejsen evt. bliver udbudt.

 

 

Globetrotterne arrangerer en gang om året en spændende rejse til et “forholdsvist” ukendt rejsemål, ”hvor der ikke tidligere har været turister”. Målet er, at få en på opleveren, samtidig med at man rejser i godt selskab.

Vi skal ikke beklage vores rejselyst, for vi gavner ikke de lande, der til dels er afhængige af turisternes besøg og den medfølgende valuta og de arbejdspladser det skaber, hvis vi bliver hjemme i Danmark.

 

Den første rejse i Globetrotterregi gik til Malaysia – en pragtfuld tur med en dramatisk afslutning. Turens sidste destination var en eksotisk ø, vi fik at vide at bussen skulle køre til havnen og vi skulle med en færge til øen. Det viste sig, der var ingen færge, men derimod 3 speedbåde, der skulle fragte os og bagagen til øen, 2 timers sejlads på åbent hav i en speedbåd der huggede over bølgerne.

Opholdet på øen var helt fantastisk. Turen tilbage til fastlandet var for den ene gruppe meget ubehagelig da speedbåden fik motorstop og tog vand ind.

Det var også på den tur Ebbe Carmel viste sine sprogkundskaber. Vi var den første gruppe der nåede fastlandet og vi var sultne og tørstige, men lokalbefolkningen forstod ikke et ord fremmedsprog hvorefter Ebbe stille og roligt gik ud I køkkenet, pegede på nogle æg og en pande og viftede med hånden som om han piskede æggekage, så fik han øje på en øldåse og sagde Carlsberg og så kunne de lokale udmærket forstå hvad han mente.

Alle kom sikkert og godt hjem med et minde for livet.