Globetrotterne

Kan du lide at rejse og opleve nye lande, og er du endda så eventyrlysten, at du gerne vil rejse lidt ude for ’alfarvej’? Så skal du holde øje med Håndværkerforeningens globetrottere.

Globetrotterne arrangerer en gang om året en spændende rejse til et “forholdsvist” ukendt rejsemål, ”hvor der ikke tidligere har været turister”. Målet er, at få en på opleveren, samtidig med at man rejser i godt selskab.

Vi skal ikke beklage vores rejselyst, for vi gavner ikke de lande, der til dels er afhængige af turisternes besøg og den medfølgende valuta og de arbejdspladser det skaber, hvis vi bliver hjemme i Danmark.

Globetrotterne tager i sommeren 2022 på en spændende til Grønland. Det kan du læse mere om her

Den første rejse i Globetrotterregi gik til Malaysia – en pragtfuld tur med en dramatisk afslutning. Turens sidste destination var en eksotisk ø, vi fik at vide at bussen skulle køre til havnen og vi skulle med en færge til øen. Det viste sig, der var ingen færge, men derimod 3 speedbåde, der skulle fragte os og bagagen til øen, 2 timers sejlads på åbent hav i en speedbåd der huggede over bølgerne.

Opholdet på øen var helt fantastisk. Turen tilbage til fastlandet var for den ene gruppe meget ubehagelig da speedbåden fik motorstop og tog vand ind.

Det var også på den tur Ebbe Carmel viste sine sprogkundskaber. Vi var den første gruppe der nåede fastlandet og vi var sultne og tørstige, men lokalbefolkningen forstod ikke et ord fremmedsprog hvorefter Ebbe stille og roligt gik ud I køkkenet, pegede på nogle æg og en pande og viftede med hånden som om han piskede æggekage, så fik han øje på en øldåse og sagde Carlsberg og så kunne de lokale udmærket forstå hvad han mente.

Alle kom sikkert og godt hjem med et minde for livet.