Erhvervsvenlighed er også borgervenlighed

I slutningen af oktober vedtog et flertal i Teknik- og miljøudvalget i København (endelig) en plan for, hvor forvaltningen skal etablere de 500 nye erhvervsparkeringspladser, som politikerne allerede i foråret besluttede skal oprettes. Det betyder, at arbejdet med at opstribe pladserne kan gå i gang med det samme.

Erhvervsparkeringspladernes betydning er større end bare de konkrete 500 parkeringspladser. Det viser, at byen og politikerne anerkender det store praktiske behov for fremkommelighed for håndværkerne og det øvrige erhvervsliv i byen.

Jeg ser det som et udtryk for, at der er gensidighed i respekten. Erhvervsparkeringspladserne er en imødekommelse af, hvad der kan lyde som et simpelt og meget lavpraktisk problem, men som har stor betydning i hverdagen for alle de  håndværkere, som hver dag arbejder med at gøre byen bedre. Via fornyelse, istandsættelse eller hvis der skal ordnes et tilstoppet toilet.

Træerne vokser ikke ind i himlen, men politikerne fortjener at få anerkendelse for, at de først nedsætter en task force der skal se på problemerne og komme med anbefalinger, OG at man herefter går konstruktivt i gang med at løse disse problemer.

Jeg ser frem til, at der løses endnu flere opgaver i denne ånd.

Af Per Vangekjær, formand for Håndværkerforeningen København

Indlægget blev bragt i MESTER, december 2019.