Fakta frem for følelser, tak

36 udvalgte københavnere var tidligere i denne uge samlet for at drøfte, hvordan gaderne i Middelalderbyen skal bruges, hvis (når) bydelen bliver lukket for biltrafik. Dermed er opløbet sat ind om, hvem af de 36 personer, der i løbet af de næste par måneder kan ’synes’ mest.

For det er sagen i en nøddeskal; alle synes noget, ingen ved noget.

Hverken forvaltningen, politikerne eller de 36 borgere ved nemlig, hvad konsekvenserne af deres forslag er for borgerne, for fremkommeligheden, eller for butikker og erhvervsliv – kort sagt alt det, der er med til at skabe en levende by.

I Håndværkerforeningen har vi flere gange opfordret til, at få udarbejdet en analyse af de trafikale konsekvenserne rundt om bydelen. Vi er meget bekymrede for, hvad der kommer til at ske, når man nedlægger gadeparkeringspladserne i Middelalderbyen, fordi den følgende søgetrafik potentielt kan få trafikken i resten af København til at bryde sammen.

Men en sådan analyse er stadig ikke gennemført.

Det er en meget kompleks opgave, og derfor er det et kæmpe problem, at processen er baseret på følelser frem for fakta. Vores by fortjener bedre end det.

Af Christoffer Susé, adm. direktør i Håndværkerforeningen København

Indlægget blev bragt i Berlingske den 1. september 2019.

 

Læs også:

Der mangler stadig en analyse af konsekvenserne for trafikken