Godt håndværk holder - vi skifter taget fra 1877

Frem til efteråret 2018 renoverer og udskifter Håndværkerforeningen tagkonstruktionen og tag på de dele af Moltkes Palæ, som går langs Bredgade og ned ad Dronningens Tværgade. Samtidig renoverer vi bygningens facade.
Moltkes Palæ er et af Frederiksstaden ældste og smukkeste palæer

Det oprindelige palæ (mod Bredgade) stod færdigt i 1702, mens bygningen ned af Dr. Tværgade er fra 1778. Det nuværende tag kan have været udskiftet i etaper siden opførelsen i 1702, men dele af taget er formentlig op imod 150 år gammelt.

Arbejdet bliver udført af dygtige faglærte håndværkere, og det er et eksempel på, hvordan man som håndværker er med til, at bevare den danske bygningsmasse og kulturarv. Dit barn kan også være med til sådanne opgaver, hvis han/hun vælger en erhvervsuddannelse.

 

Fuldt funktionsdygtig hus

På trods af tagrenoveringen byder både Moltkes Palæ og Restaurant AOC gæster velkommen som normalt. På samme måde er Håndværkerforeningens sekretariat fuldt funktionsdygtigt under hele byggeprojektet.

Økonomisk støtte har gjort projektet muligt

Projektet har modtaget økonomisk støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Fonden Alderstrøst samt Slots- og Kulturstyrelsen.

Fakta om byggeriet

Bygherre: Håndværkerforeningen København
Rådgiver, arkitekt: Bornebusch Tegnestue A/S
Rådgiver, ingeniør: AI A/S
Rådgiver, konstruktion: Skanding A/S
Rådgiver, sikkerhed og miljø: Dominia A/S

Arbejdet er tildelt følgende håndværksfirmaer efter at være udbudt i licitation som fagentreprise
Murer: J. Ole Pedersen A/S
Tømrer: Julius Nielsen & Søn A/S
Blikkenslager: Jagtvejens VVS A/S 
VVS: Dehlsen & Sønner A/S
Ventilation: W-Ventilation ApS
Stenhugger: Rudi Larsens Stenhuggeri
Maler: Aage Møller og søn A/S
Smed: Ebbes Kleinsmedie ApS
Stillads: Rodahl Stilladser A/S

8. klasse på
toppen af byen

50 elever fra Nyboder Skole har været til Åben Byggeplads i Moltkes Palæ, hvor Håndværkerforeningen er ved at skifte tag og renovere facade. Eleverne hørte om hvordan man planlægger og styrer et byggeprojekt, og så mødte de nogle af de håndværkere, der arbejder på byggepladsen.
Læs mere

Vi gør byen smuk med
godt håndværk

Læs mere