Håndværkets historie

Oldermandskæden fortæller historier
En af de ting, der springer i øjnene for nye gæster ved Håndværkerforeningens medaljeuddeling og stiftelsesfest samt laugenes egne traditionsrige fester, er de flotte kæder som oldermændene fra de enkelte laug bærer.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER27, september 2023 under teamet Håndværkets historie
Læs mere
Historien bag laugsvæsenet Håndværkslaug med kongelige privilegier
Det at samle sig i et laug går mange år tilbage. Faktisk helt tilbage til 1275, hvor Skrædderlauget blev godkendt af biskoppen over København. Senere er det kongen, der giver laugene privilegier og godkender deres skrå, det vil sige de bestemmelser, der er rammerne for et laug.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER17, september 2021.
Læs mere
Nyt liv i Håndværkerforeningens tidligere domicilejendom
Håndværkerforeningen havde i mere end 65 år domicil i Kronprinsensgade 7. Nu skal ejendommen restaureres og transformeres til kontorlejemål. Derfor har MESTER fundet foreningens historiebøger frem og besøgt ejendommen for at kigge efter spor af Håndværkerforeningen.

Denne artikel blev bragt i MESTER14, februar 2021.
Læs mere
En skjult hilsen fra fortiden
Langt oppe over kirkens hvælvinger er det ikke ualmindeligt at finde hilsner og graffiti fra de håndværkere, som gennem tiden har arbejdet i kirken. Men til forskel fra nutidens graffiti, er det ikke meningen at håndværkernes hilsen skal kunne ses af alle og enhver.

Denne artikel blev bragt i MESTER07, oktober 2019 under temaet Smukt og kreativt håndværk
Læs mere