TEMA: Digitale læringsteknologier

I magasinet MESTER skriver vi om godt håndværk, og vi sætter fokus på de forudsætninger, der skal til for at skabe godt håndværk. Én af de helt afgørende forudsætninger er, at vi har dygtige faglærte medarbejdere og gode og attraktive erhvervsuddannelser.

Derfor kigger vi i denne udgave af MESTER på, hvordan skolerne og virksomhederne arbejder med at udnytte mulighederne i nye digitale læringsteknologier for at gøre undervisning og opkvalificering nemmere, mere fleksibel og, på sigt, billigere.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Pressefoto: Den Nationale Læringsplatform / TEC (C)

Denne artikel blev bragt i MESTER22, september 2022.

Vi har besøgt TEC på Frederiksberg for at blive klogere på, hvordan de arbejder med at udvikle og forbedre undervisningen med hjælp fra avancerede digitale læringsteknologier. Her kan du møde Camilla Løkkegaard, der er leder af TEC’s sekretariat for digitalisering.

Derudover har vi talt med chefkonsulent Camilla Nellemann fra MADE – Danmarks klynge for Avanceret Produktion. Hun fortæller, at behovet hos virksomhederne for at opkvalificere deres medarbejdere er enormt, og at industrien derfor har stort fokus på at introducere nye digitale teknologier i deres arbejde med at opkvalificere medarbejderne.

Sidst, men ikke mindst, kan du møde Palle Demant fra Videnscenter for Håndværk – Design & Arkitektur. På videnscenteret arbejder de blandt andet med at udvikle digitale læringsforløb rettet mod de klassiske håndværksfag, som for eksempel tømrer- og mureruddannelserne.

Fakta:

En digital læringsteknologi er en teknologi, som kan understøtte undervisning og træning. Det er altså ikke ’fagsystemer’. Digitale læringsteknologier dækker over en bred vifte af værktøjer (og tilhørende hardware), fx video, simulation, ThingLink, 3D, Virtual Reality, Augmented Reality, Assisted Reality og Mixed Reality.

Tegn gratis abonnement på magasinet MESTER

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få MESTER direkte i postkassen fem gange årligt. Det er gratis at abonnere på MESTER, du skal blot skrive dit navn og adresse i formularen, så er MESTER på vej til dig.

Sammen med MESTER bliver du automatisk tilmeldt Håndværkerforeningens nyhedsbrev. Nyhedsbrevet sendes på mail. Vær opmærksom på, at Håndværkerforeningen benytter Mailchimp til at sende nyhedsbreve. Derfor deler vi dit navn og mailadresse med Mailchimp.