Køb dit eget chokoladetræ

Der bliver sendt meget chokolade og is over disken i Frederiksberg Chokolade på Frederiksberg Allé. Men kunderne får ikke bare de lækre chokolader og den skønne is. De bliver inddraget i forretningen og produktionen på mange måder. Tina Wilstrup har ejet forretningen i 25 år, og hendes personlige historier er en vigtig del af chokoladeforretningens liv.

Tag dine egne brombær med til is

”Vi tager kunderne med ind i vores univers af chokolade. Vi spørger på Facebook hvilken kage kunderne bedst kan lide, og så vælger vi en, der får sin favoritkage. Og så giver vi mulighed for, at kunderne selv kan bidrage til produkterne. Vi havde f.eks. en kunde, der gerne ville have lavet en brombæris. Han kom så med egne brombær, der kom i isen,” fortæller Tina Wilstrup som et er flere eksempler på, hvordan kunderne kan være med til at bidrage til egne produkter.

Det mest specielle produkt Tina har lavet med ingredienser fra en kunde, er chokolade med hamp i. Det var en kunde fra Christiania, der bestilte det, og overbeviste en den gang meget ung Tina om, at det var lovligt. Hun lagde chokoladerne langt væk i baglokalet, men en af medarbejderne fik ved en fejl solgt nogle til fru Clausen på 92, som glad kom tilbage og ville have mere af samme slags.

”Jeg var meget ung den gang. I dag kunne jeg ikke drømme om at lavet noget lignende, siger Tina med et smil.

Kunderejse til chokoladeplantage på vej

For et par år siden købte Tina Wilstrup sin egen chokoladeplantage, og nu kan kunderne blive medejere.

”Vi tilbyder vores kunder at købe deres eget træ i plantagen. Når de gør det, får de en æske chokolade om året, og efter to år kan de få deres egen chokoladebønne. Det har gjort, at der nu er kunder, der gerne vil med ned til plantagen og se deres træ. Så det må vi i gang med at arrangere,” siger Tina.

Bruger sig selv

Tina Wilstrup har skrevet en bog om sig selv og chokolade. Og den fungerer som inspiration til medarbejderne.

”Alle nye medarbejdere får bogen, og så kan de i starten fortælle nogle af mine historier fra bogen. Når de har været lidt, og har deres egne historie at fortælle, kan de gøre det. Bogen er kun ment som inspiration,” siger Tina.

En anden måde, at engagere medarbejderne på er, at de får mulighed for at udvikle deres eget stykke chokolade, som så bliver sat til salg i forretningen.

”Jeg har altid fortalt om mig selv til kunderne. Blandt andet at jeg har været gennem et længere forløb med cancer. Kunderne kender mig, og ved hvad jeg står for, og det kan de godt lide at vide. For mig handler det om at gøre noget som andre ikke gør. På den måde bliver du husket, kunderne får et personligt forhold til dig, og det gør, at de vender tilbage,” siger Tina, der både bruger Facebook og selve butikken til at involvere kunderne.

Tekst: Peter Djurup
Tilbage til temaet

Tina Jacobsen Wilstrup, er uddannet konditor. Hun har siden 1996 drevet Frederiksberg Chokolade, der har eksisteret siden 1923.