Skaber oplevelser på havnen

Når man træder ind i Karina Sørensens showroom og værksted på den livlige Hundested Havn, er man en velkommen gæst. For Karina gælder det om at give de besøgende en god oplevelse, og indblik i hvad en sadelmager laver.

Denne artikel blev bragt i MESTER07, oktober 2019.

Her hos mig er mine kunder gæster. Og jeg husker altid dem, der arbejder hos mig på, at de der kommer ind, skal behandles som gæster. Her er ikke noget med ”Hvad skulle det være”. Vi siger i stedet velkommen og præsenterer faget og produkterne,” siger Karina Sørensen, der er sadelmager, og de sidste 4½ år har drevet sin virksomhed på Hundested Havn.

”Jeg begynder altid med at fortælle om mit fag, om hvor jeg er uddannet. Jeg er stolt af mit fag, og der er mange, der ikke ved hvad en sadelmager laver, og det vil jeg gerne fortælle dem. Når gæsterne kommer ind på mit værksted får de i sig selv en oplevelse af at se det specialværktøj jeg bruger, og dufte læderet jeg arbejder med. Det vækker altid interesse hos de fleste,” siger Karina.

Kreér dit eget bælte

Hos Karina bliver man mødt med stor interesse, og hvis man vil bestille et produkt, bruger Karina meget tid på at sætte sig ind i, hvilken type kunden er. Uanset om det foregår i hendes butik, eller om kunden bestiller via nettet.

Jeg inddeler opgaven i tre faser; Første møde, udførelsen af opgaven, og aflevering af opgaven:

”Ved første møde spørger altid ind til, hvad kunderne interesserer sig for, og hvad de kan lide. Det viser mig hvilken type de er, og derfor kan jeg bedre pejle mig ind på, hvordan produktet skal se ud, så de ikke bare bliver tilfredse, men også overrasket over, at jeg har ramt endnu mere rigtigt i forhold til deres ønsker, end de havde troet,” siger Karina.

”Når jeg går i gang med at kreere produktet, spørger jeg mere specifik ind til, hvad kunden vil have i forhold til valg af farver på tråde etc. Jeg guider kunden ved at spørge ind til interesser og smag. Ud fra det kan jeg visualisere produktet for mig, og kunden føler at han eller hun har kreeret sit eget bælte eller hvilket produkt, der nu er tale om,” siger Karina Sørensen.

Kunden bliver overrasket

Når et produkt er klar til aflevering, er det altid Karinas mål, at resultatet skal overtrumfe kundens forventninger.

”Den tredje fase i mit salg er selve afleveringen. Her skal kunden gerne blive overrasket over, hvor godt jeg har fanget det som han eller hun ønskede sig. Både i forhold til finish og kvalitet. Kunden skal gerne synes, at det er meget flottere eller mere lækkert end forventet. Det er altid mit mål,” siger Karina.

Og så skal man i øvrigt ikke betale før produktet bliver afleveret. Skulle der være reklamationer bliver de taget med et smil, og udført gratis.

”I Danmark er serviceniveauet generelt lavt, og man skal oftest betale for at få repareret en dyr taske. Men det skal man ikke hos mig. Her er der 10 års garanti, og jeg reparerer altid uden betaling.

Lær sadelmagerens kunst

Mange er interesseret i lære hvordan man arbejder med læder. Derfor kører Karina kurser på sit værksted. Her er den individuelle oplevelse i fokus.

”Kurserne er for max seks personer ad gangen. De lærer noget om grundteknikkerne, og derefter arbejder de med det de har lyst til. Jeg underviser alle individuelt, så de får noget særligt personligt ud af at være med. Der er altid forskel på, hvad den enkelte kursist ønsker at fordybe sig i. Derfor sørger jeg for at hjælpe alle enkeltvis, hvilket gør, at de føler sig godt behandlet og anbefaler kurserne til andre,” siger Karina Sørensen, er holder kurserne på sit værksted i Hundested.

Tekst: Peter Djurup
Tilbage til temaet

Karina er uddannet sadelmager på Saddelmageriskolen i Tärnsjö i 2010. Hun har været selvstændig siden. Først drev hun en virksomhed hvor hun tilpassede sadel- og seletøj til heste. Siden 2015 har Karina produceret sine egne læderprodukter i værkstedet på Hundested Havn i Nordsjælland. Her holder hun til med mange andre skabende håndværkere som sine naboer på den hyggelige havnekaj.