MESTER09

"Vi vil sikre, at håndværket får den plads i folks bevidsthed, som det fortjener"

BRF Fonden vil opføre en række helt nye og topmoderne håndværkskollegier, hvoraf det første nu er på vej i Horsens. ”Vi vil skabe rammer for dem, der skaber rammer for os,” fortæller fondens direktør Kristian May.

Tekst: Jakob Bo Andersen

Artiklen blev bragt i MESTER09, februar 2020.

Læs mere
Billedserie: En forståelse af håndværk

For os ligger der en naturlig skønhed i godt håndværk.

Derfor har vi i MESTER en billedserie, hvor den ene håndværker – fotografen – sætter billeder på en anden håndværker. I denne udgave har fotograf Per Morten Abrahamsen været på besøg hos bagermester og oldermand, Erik Ellitsgaard fra Eriks Bageri på Amager.

Denne billedserie blev bragt i MESTER09, februar 2020.

Læs mere
TEMA: Bæredygtighed og FN’s verdensmål
Læs mere
Praktik i en helt anden verden

For de tre lærlinge Johanne, Lena og Jonas bød efteråret 2019 på en helt særlig oplevelse. Med et rejselegat fra Melting Pot Fonden og Håndværkerforeningen København, støttet af Stillinges Fond, var de i 20 ugers praktik i Bolivia. Det blev til et møde med en helt ny og anderledes kultur og en oplevelse for livet – og så en lille borgerkrig.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs / privatfoto

Denne artikel blev bragt i MESTER09, februar 2020 under temaet Uddannelse med fremtid

Læs mere
Kobber på Københavns top

Det er ikke så tit, man kigger op på et tag. Det er der ellers god grund til at gøre, når man vandrer rundt i København. Mange af Københavns historiske bygninger har nemlig de karakteristiske kobbertage, som med tiden bliver irgrønne. Mange af tagene er gennem tiden blevet skiftet og renoveret af John A. Hansen VVS A/S, der har speciale i at lave kobbertage.

Denne artikel blev bragt i MESTER09, februar 2020.

Læs mere
Man får svar, som man spørger

Sidste år inviterede Københavns Borgerrepræsentation 36 udvalgte københavnere til at deltage i en såkaldt borgersamling. Borgerne skulle forholde sig til spørgsmålet: ”Hvordan skal vi bruge vores gader i middelalderbyen bedst muligt i fremtiden i en by med færre biler?”

Læs mere