MESTER17

Håndværk og fællesskab på kollegiet

Byg dine egne møbler og reparer din cykel eller lav mad i fælleskøkkenet. Det er blot nogle af de muligheder, der er på The Mark, et nyt kollegium i Brøndby. Målet med The Mark er, at beboerne skal lære at bruge deres hænder til at lave håndværk, også selv om de ikke er i håndværkslære.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Per Morten Abrahamsen

Denne artikel blev bragt i MESTER17, september 2021.

Læs mere
Tømrermester med speciale i historiske bygninger

Skolen havde ikke den store interesse, men det havde det til gengæld at bruge sine hænder til noget, der interesserede ham. Han begyndte som lærling i sin fars virksomhed, Kjell Pedersen Entreprise A/S, og arbejdede blandt andet i de kongelige stalde og Christiansborg. Mød tømrermester Frederik Pedersen, der er specialist i restaurering af historiske bygninger.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER17, september 2021.

Læs mere
Historien bag laugsvæsenet: Håndværkslaug med kongelige privilegier

Det at samle sig i et laug går mange år tilbage. Faktisk helt tilbage til 1275, hvor Skrædderlauget blev godkendt af biskoppen over København. Senere er det kongen, der giver laugene privilegier og godkender deres skrå, det vil sige de bestemmelser, der er rammerne for et laug.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER17, september 2021.

Læs mere
Mit yndlingsværktøj: Saks, nål, fingerbøl og målebånd

”Jeg kan sy en brudekjole med de her få stykker værktøj. Faktisk kan jeg godt undvære målebåndet, hvis det er,” starter skræddermester Julie Jespersen, som hovedsageligt syr couture – galla- og brudekjoler – i sit værksted på Frederiksberg. Julie designer og syr også egne kollektioner og accessories.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER17, september 2021 under temaet Mit yndlingsværkstøj

Læs mere