MESTER26

Under motorhjelmen på Langebro

Det er stadig de 70 år gamle originale motorer, der hæver og sænker Langebros 1.200 tons tunge broklapper. MESTER har været på besøg på broen og har fået lov til at kigge på alt det gode håndværk, der gemmer sig under motorhjelmen.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER26, juni 2023 under temaet teknik, mekanik og spændende byggeprojekter

Læs mere
Partnerskab skal gøre erhvervsuddannelser attraktive

Der er brug for, at flere vælger en erhvervsuddannelse, og det skal et nyt strategisk partnerskab hjælpe med at sætte i gang. Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager (C) står bag initiativet med en bredt sammensat gruppe, der skal blive enige om en række initiativer med det formål at få hævet antallet af søgninger til erhvervsuddannelserne og sænket frafaldet fra uddannelserne. Håndværkerforeningen er repræsenteret i arbejdet.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Erik Juarez

Denne artikel blev bragt i MESTER26, juni 2023 under temaet Uddannelse med fremtid

Læs mere
Vi elsker at konkurrere og vi bliver dygtigere af det

I håndværksfagene har det at dygtiggøre sig altid været vigtigt. Derfor er og har der altid være konkurrencer inden for fagene. Helt tilbage fra Fagenes Fest, som Håndværkerforeningen i sin tid stod bag, frem til Skills i dag. Rasmus Lyhne coacher kokke, sportsfolk og andre, der gerne vil præstere optimalt. Her giver han sit bud på, hvorfor vi konkurrerer.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Pressefoto

Denne artikel blev bragt i MESTER26, juni 2023

Læs mere
Verdensmesterfadet

Mød guldsmed og kunsthåndværker Nicolai Appel, der er konkurrencemenneske til fingerspidserne og blandt andet står bag det serveringsfad, der var med til at sikre Brian Mark Hansen og Elisabeth Madsen førstepladsen ved Bocuse d’Or i januar 2023.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs / Creative Republic - Jesper Bøjlund

Denne artikel blev bragt i MESTER26, juni 2023 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
Æreshåndværker Bente Klarlund: Sundhedsmissionæren

Sundhed blev hendes passion i livet. Hun skelner ikke meget mellem arbejde og fritid, men har øje for målet: At udbrede sundhed blandt danskerne. Og det kræver meget mere end en klumme i Politiken eller et foredrag i Haderslev. Mød forskeren, professoren, overlægen, formidleren og nu også Æreshåndværkeren Bente Klarlund Pedersen.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER26, juni 2023.

Læs mere