MESTER19

Anlægsgartneren sikrer byen mod skybrud

De store vandmængder, der rammer os, når himlen åbner sig og giver skybrud, er et stort problem. For kloakkerne er ikke bygget til de store vandmængder. Men det er der råd for. Søren Dalsgaard og hans folk i Ebbe Dalsgaard A/S er i fuld gang med at klimasikre store områder. Blandt andet i Sydhavnen, hvor et stort projekt er i fuld gang.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER19, februar 2022.

Læs mere
Det grønne boomer

Klimaet og coronaen har måske ikke umiddelbart noget med hinanden at gøre; men hvis man spørger anlægsgartnerne, er der en sammenhæng. De har alle travlt på grund af netop de to elementer. Det er budskabet fra Marco Kjærgaard, der er formand for Københavnskredsen af Danske Anlægsgartnere.

Tekst: Peter Djurup
Foto. Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER19, februar 2022.

Læs mere
Billedserie: Et snedkerarbejde ud over det sædvanlige

Den danske malingleverandør Hempel A/S har udbygget sit hovedkvarter i Kongens Lyngby. Den eksisterende og karakteristiske hvide bygning, HQ1, som stod færdig i 2013, er suppleret af to nye bygninger: dels HQ2, der benyttes til gruppehovedkontor og undervisning, dels et stort forsknings- og udviklingscenter.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Paul Chr. Skovbakke

Denne billedserie blev bragt i MESTER19, februar 2022 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
Mit yndlingsværkstøj: Pivofix

Vi besøger i dag urmagermester og kronometermager Jannik Torp, der har fundet sin pivofix frem.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER19, februar 2022 under temaet Mit yndlingsværkstøj

Læs mere
Restaurering af Carlsberg Akademi

Udefra set syner Carlsberg Akademi ikke af så meget. Det var efter udtrykkeligt ønske fra husets ejer, Carlsbergs grundlægger J. C. Jacobsen, der ikke ønskede, at hans private hjem skulle se pompøst ud. Men lige så snart du træder ind gennem hoveddøren, fornemmer du, at der her er tale om et byggeri ud over det sædvanlige. Bygningerne er gennemsyret af håndværksmæssige detaljer, dekorationer og kunst, som J. C. Jacobsen har hentet inspiration til på sine mange udlandsrejser.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER19, februar 2022.

Læs mere