MESTER24

Kvalitetshåndværk fra social arbejdsplads

Børster, koste, flettede møbler og puder. Det er noget af det, der bliver produceret hos Blindes Arbejde. En ganske særlig håndværksvirksomhed, hvor synshandicappede holder klassisk håndværk i live med kvalitetsprodukter inden for børstenbinding, vævning og stoleflet.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Blindes Arbejde

Denne artikel blev bragt i MESTER24, februar 2023 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
Når det skal være EXCEPTIONELT

Hendes Majestæt Dronningen har fået en gave af det københavnske håndværk i anledning af sit regeringsjubilæum i 2022. Gaven er et stykke af det ypperste håndværk, i form af en kjole specielt syet til brug for Dronningens nytårskure.

Se endnu flere billeder nedenfor

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER24, februar 2023 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
Når skrivebordet møder virkeligheden

Når danske kommuner og myndigheder skal opgøre hvor SMV-venlige deres udbud er, tager de udgangspunkt i EU’s definition af SMV’er. Den lyder på, at en SMV er en virksomhed med under 250 ansatte. Men giver det overhovedet mening at lave opgørelsen af SMV-venlige udbud på den måde, når 99 % af alle danske virksomheder har under 100 ansatte?

Det mener Håndværkerforeningens direktør Christoffer Susé ikke, og det bekræfter den rundringning til lokale håndværksvirksomheder, som MESTER har foretaget.

Dem kan du læse om på de kommende sider. Sådan som de ser ud i virkeligheden!

Læs mere
Byggeriet skal varedeklareres

Med de nye krav i bygningsreglementet, og flere nye bæredygtighedstiltag fra EU i forhold til byggeriet, har du som håndværksmester ekstra god grund til at interessere dig for CO2-aftrykket af de materialer, du bruger, når der bygges nyt eller bliver restaureret gamle bygninger. Realdania By & Bygs udviklingsdirektør forklarer her, hvad hun forventer, at bygherrerne vil efterspørge fremadrettet.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Mikkel Meister / Realdania

Denne artikel blev bragt i MESTER24, februar 2023 under temaet Byen er bygget af godt håndværk

Læs mere
Glasset vandt over keramikken

Som studerende keramiker på Danmarks Designskole gik han en dag ind ad døren til skolens glasværksted, og han er med egne ord ’aldrig kommet ud igen’. Glasset vandt over keramikken, og efter mere end 20 år som kunsthåndværker udi glas udfordrer materialet stadig Anders Raad. Og han elsker det.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Paul Skovbakke

Denne artikel blev bragt i MESTER24, februar 2023 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere