MESTER29

Early Warning Få hjælp til at redde din virksomhed

Hvis banken er i haserne på dig, skatten skal betales, likviditeten er væk, og din virksomhed ikke kører som den skal, så er der hjælp at hente. Early Warning er en ordning for alle virksomheder der er kommet i vanskeligheder.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Pressefoto

Denne artikel blev bragt i MESTER29, februar 2024 under temaet Sådan udvikler du din virksomhed

Læs mere
Robotterne kommer – eller gør de?

Kunstig intelligens, eller AI, er på de flestes læber i øjeblikket. Selv Dronning Margrethe talte om kunstig intelligens, og også om håndværk, i sin historiske og sidste nytårstale. Nye værktøjer er kommet til, men hvad er AI, og hvad betyder AI for håndværksfagene? Peter Svarre har skrevet flere bøger om kunstig intelligens og robotter, og han giver her sit bud.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Genereret vha. Midjourney AI

Denne artikel blev bragt i MESTER29, februar 2024

Læs mere
500 år med farver

Danmarks knap 2.000 middelalderkirker udgør et fantastisk bibliotek over mange hundrede års farvehistorie og -tendenser. Mag.scient.cons. Karin Vestergaard Kristiansen har netop udgivet bogen ’Den farverige kirke’ der bygger på forskning i flere tusinde farvearkæologiske rapporter fra danske kirker. Hendes forskning afslører at kirkernes vægge og inventar gennem tiden har været langt mere udsmykket - med både farver og dekorationer - end det ofte er tilfældet i dag.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Paul Skovbakke

Denne artikel blev bragt i MESTER29, februar 2024 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
Billedskæreren fra Køge

Billedskærerfaget havde sin storhedstid i Danmark omkring 1500-tallet hvor der var stort bud efter håndværkere der kunne fremstille altertavler, dragkister, skabe og møbler og andet udstyr til kirker, herregårde og godser. I dag er der kun mellem fem og ti billedskærerværksteder tilbage i Danmark. Et af dem drives af Claus Englund Pedersen.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER29, februar 2024 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
Tjeneren formidler oplevelsen

Når du går på restaurant, er den første du møder tjeneren. Det er den person der skal sørge for at du får en god oplevelse, og det kræver stor viden og indsigt, samtidig med at man skal kunne leve sig ind i hvad ens gæster ønsker for en aften. Mød Christian Aarø som er uddannet tjener, sommelier og kok og bl.a. driver Restaurant AOC.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER29, februar 2024 under temaet Håndværker og Mester

Læs mere