Rejser

Japansk håndværksfilosofi og fransk snedkerkunst

Ild i øjnene og blikket fokuseret på træ. Det har Alberte Westergaard Svendsen. Hun har sejlet med Skoleskibet Danmark, er uddannet møbelsnedker og har lavet træsnit siden hun var 12 år. Nu er hun i gang med et dannelsesår, der med et rejselegat fra Stillinges Fond har bragt hende til Paris for at studere japansk og fransk snedkerkunst.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER25, april 2023 under temaet Håndværk på farten

Læs mere
På konditorskole i Las Vegas

Med et rejselegat fra Stillinges Fond har konditor Jonas Esben Dahl Grue realiseret sin drøm om at tage et 10 ugers masterclass-kursus hos den verdensberømte konditor Amaury Guichon, der især er kendt for sit fantasifulde, men virkelighedsnære konditordesign og sine chokoladeskulpturer.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Privatfoto Jonas Esben Dahl Grue / Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.

Læs mere
Dannelse har mange størrelser

Det kan virke som et stort skridt for et ungt menneske, når han eller hun skal i gang med en håndværksuddannelse, der fører direkte til et arbejde blandt erfarne voksne mennesker. Men håndværksuddannelserne danner unge mennesker, og gør dem klar til arbejdslivet. Det mener direktør på TEC, Morten Emborg, der ønsker at gøre op med tanken om, at der er mere dannelse i at læse bøger end i at lære et håndværk.

Denne artikel blev bragt i MESTER12, september 2020.

Læs mere
TEMA: Rejs med dit fag

”At rejse er at leve”, skrev H.C. Andersen i ”Mit Livs Eventyr”. Han drog selv ud for at blive inspireret, og det er der også mange håndværkere, der gør. Fordelen ved håndværksfagene er, at der er mulighed for at arbejde i mange lande. Det har navere gjort i flere hundrede år, men der er også mange andre håndværkere, der tager ud og henter inspiration til deres arbejde.

Denne artikel blev bragt i MESTER12, september 2020.

Læs mere
Praktik i en helt anden verden

For de tre lærlinge Johanne, Lena og Jonas bød efteråret 2019 på en helt særlig oplevelse. Med et rejselegat fra Melting Pot Fonden og Håndværkerforeningen København, støttet af Stillinges Fond, var de i 20 ugers praktik i Bolivia. Det blev til et møde med en helt ny og anderledes kultur og en oplevelse for livet – og så en lille borgerkrig.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs / privatfoto

Denne artikel blev bragt i MESTER09, februar 2020 under temaet Uddannelse med fremtid

Læs mere