Artikler & Indlæg

Velkommen til et nyt Folketing
Folket har talt, og 179 nyvalgte folketingsmedlemmer er i disse uger ved at finde sig til rette på deres kontorer på Christiansborg.
Læs mere
H.M. Dronningen dekorerer Håndværkerforeningens formand
Det var en tydeligt overrasket, men naturligvis også glad og stolt formand, malermester Per Vangekjær, der fik overrakt Ridderkorset af kabinetssekretær Henning Fode ved Håndværkerforeningens stiftelsesfest den 20. november.
Læs mere
Gælder bureaukratistop også for virksomheder?
Regeringen foreslår et regelstop i velfærdssamfundet.

Én regel skal ud, før en ny regel kan komme ind. Det er et lidt mærkeligt koncept, for i bund og grund burde vi jo som udgangspunkt slet ikke have nogle overflødige regler, som man 'bare' kan fjerne eller tilbagerulle.

Men selvfølgelig er tanken fin, om end det ikke er noget specielt ambitiøst forslag.
Læs mere
God idé at omlægge SU
Jeg har med stor tilfredshed noteret mig, at både regeringen og oppositionen har forstået, at der er behov for at investere i erhvervsuddannelserne.
Læs mere
Eksternt indlæg
Dejligt at der nu er en erkendelse i kommunen af, at tilsynet med vejarbejde skal være bedre
Læs mere
Antallet af iværksættere styrtdykker – det er dårligt nyt for Danmark
Der er rigtigt godt gang i jobfesten hos de danske lønmodtagere, og aldrig har så mange danskere været i beskæftigelse. Den gode nyhed kommer dog med en alvorlig pris. For ifølge en opgørelse over antallet af nystartede virksomheder, styrtdykker antallet af iværksættere. Faktisk er antallet af nystartede virksomheder i 1. halvår af 2022 lavere end i 1. halvår af 2020, hvor corona-pandemien slog igennem, og statsminister Mette Frederiksen lukkede landet.
Læs mere
Da far var dreng….
Hvor blev jeg glad, da medierne i foråret gav taletid til en gruppe lærlinge, der har startet et oprør mod de forhold, som de bliver budt, når de møder ind på skoleophold. Ikke fordi lærlingenes fortællinger var særligt opløftende, men fordi det er dejligt at se, at de unge på erhvervsuddannelserne har en holdning til deres uddannelse og tager aktion for at få ændret tingene.
Læs mere
Eksternt indlæg
Over hele byen oplever håndværksvirksomheder et stort pres fra byudviklingen, og mange har allerede valgt at flytte deres virksomhed ud af byen.
Læs mere
Det offentlige bureaukrati er en stille dræber
Bureaukratiet suger livslysten ud af iværksættere.
Læs mere
Eksternt indlæg
Men de stigende priser rammer ikke kun de private forbrugere. Også håndværksvirksomhederne er hårdt ramt.
Læs mere