Iværksætteri

Fra drøm, til hobby, til levevej

Så længe han kan huske, har han drømt om at bygge guitarer, og som 18-årig byggede han den første af slagsen. Siden tog han en uddannelse som orgelbygger for at lære at arbejde med træ, men nu er han gået ’all in’ med sin egen virksomhed ’Ballowitz Guitars’.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Thomas Tolstrup

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
VVS-installatør, soloselvstændig & helt sin egen

Hun kommer på alle måder fra et hjem med vand, varme og sanitet. I mange år kørte hun parløb med sin far i hans VVS-firma, men for fem år siden gik hun selv. Som soloselvstændig med fod under eget bord og materialer i egen garage. Mød Annette Høst Hemmingsen, som elsker sit fag og gerne vil have flere kvinder i VVS-branchen.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.

Læs mere
Fire håndværkere ét værksted

I Ravnsborggade på Nørrebro åbnede Værksted & Co i juni. Bag Værksted & Co står X-Fond og fire unge håndværkere, som er flyttet ind i en stor gammel tøjbutik med deres værksteder. Målet med Værksted & Co er at skabe et rum for iværksættere inden for små, nyttige nichehåndværksfag.

Denne artikel blev bragt i MESTER13, november 2020.

Læs mere
Australienstur blev til iværksættereventyr

Nogen kalder det er fjumreår, mens andre kalder det en dannelsesrejse. For
Alexander Ripley blev turen til Australien og New Zealand efter gymnasiet til en
forretningsidé. Et arbejde som ufaglært tømrer skabte grundlaget for ScandiMate,
der i dag sender danske håndværkere til Australien og New Zealand, hvor skandinaviske håndværkere er i høj kurs.

Denne artikel blev bragt i MESTER12, september 2020.

Læs mere
Fra bankmand til bygger

En af Københavns mange iværksættere er Alex Kunigenas (42), der i 2018 tog springet fra et sikkert og velbetalt job i Danske Bank, til et liv som selvstændig brygmester. Alex har startet virksomheden Bicycle Brewing, der er en ’Brew Pub’ - eller nanobryggeri - på Østerbro.

Denne artikel blev bragt i MESTER08, december 2019.

Læs mere
TEMA: Håndværks-iværksættere skaber lagtidsholdbare arbejdspladser

Iværksætteri har været på dagsorden i flere år. Både fra erhvervslivets og mediernes side, og ikke mindst fra politisk side. Fokus ligger dog ofte på teknologivirksomheder, der bygges op og sælges for høje beløb til fx en udenlandsk virksomhed. Men iværksætteri er meget andet end det.

Denne artikel blev bragt i MESTER05, juni 2019.

Læs mere
Crowdfundede 3,5 mio. kr.

Hendes egen allergi førte til en mission for Anne-Sophie Skjødt Villumsen. Hun ville skabe produkter som frisører kunne tåle, og samtidig være med til at skabe en bedre verden. Det er blevet til frisørvirksomheden Zenz, og egne grønne hårplejeprodukter. Nu har Zenz rejst 3,5 millioner kroner med crowdfunding til den videre forretningsudvikling.

Denne artikel blev bragt i MESTER03, februar 2019.

Læs mere
Med en erhvervsuddannelse kan du finde din drøm

Med en erhvervsuddannelse lærer du et fag og bliver klædt på til arbejdsmarkedet. Det kræver mod, beslutsomhed og vilje, men som du kan læse her, kan det føre mange steder hen i livet.

Faktum er nemlig, at en erhvervsuddannelse ligesom en gymnasial ungdomsuddannelse åbner døre og giver muligheder, hvad enten du vil uddanne dig videre, dygtiggøre dig inden for dit fag eller starte egen virksomhed.

Denne artikel blev bragt i MESTER02, december 2018.

Læs mere
Guldmakkerparret fra Store Kongensgade

De delte drømmen om at blive selvstændige. Da de havde lært hinanden at kende og oplevede, hvordan de bare gik i spænd sammen, syntes det så oplagt, at de
skulle blive selvstændige – sammen.

Dengang der endnu var lidt krisestemning tilbage, og tiden måske ikke lige var til ekstravagancer i guld. Emma var gravid med sit første barn. Wicki stod midt i et hussalg. Det anfægtede dem ikke.

Denne artikel blev bragt i MESTER02, december 2018.

Læs mere