MESTER20

Urmageren som også laver flippermaskiner
Flippermaskiner, pladespillere og ure. I programmet Værkstedet på TV 2 FRI er opgaverne mangfoldige for urmageren med den omvendte kasket, Rune Bakkendorff.

Tekst: Peter Djurup
Foto: TV2

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
TEMA: Håndværkerne bliver tv-stjerner
I et nedlagt bådeværft i Dragør ligger Værkstedet. Centrum for tv-programmet af samme navn, som kører på TV 2 FRI på anden sæson. Her hjælper en række dygtige håndværkere kendte og ukendte mennesker med at få repareret deres kære ejendele.

Tekst: Peter Djurup
Foto: TV2

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
Bevaring er vigtig på Værkstedet
Til daglig deler de værksted på Østerbro, og på TV 2 FRI, hvor Værkstedet p.t. ligger i Dragør. Her restaurerer Anders Abildgaard og Johs Hamilton Stephensen alt fra gammelt trælegetøj til porcelænskander. De er nemlig begge konservatorer, som kan ”trylle”, når det gælder effekter med høj affektionsværdi.

Tekst: Peter Djurup
Foto: TV2

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
På konditorskole i Las Vegas
Med et rejselegat fra Stillinges Fond har konditor Jonas Esben Dahl Grue realiseret sin drøm om at tage et 10 ugers masterclass-kursus hos den verdensberømte konditor Amaury Guichon, der især er kendt for sit fantasifulde, men virkelighedsnære konditordesign og sine chokoladeskulpturer.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Privatfoto Jonas Esben Dahl Grue / Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
Forår på værftet
Vi befinder os i Københavns Fiskerihavn, helt ude på spidsen af Nordhavn, på den anden side af By & Havns enorme jorddepoter. Her ånder alt fred og idyl, og ved første øjekast ser det ud, som om tiden har stået stille siden optagelserne af den sidste Olsen Banden-film. På denne tidlige forårsdag i marts, med høj blå himmel og solskin og en temperatur lige omkring frysepunktet, tager bådebygger Morten Laurs Sørensen imod med et stort smil på læberne. Det er tydeligt, at vi møder en mand, der er i sit rette element.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
Gastronomi i verdensklasse
1. pladsen ved den europæiske Bocuse d’Or-konkurrence understreger, at dansk gastronomi er i verdensklasse. Men hvordan er det kommet dertil? Det spørgsmål har vi stillet Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø, der selv er uddannet kok.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Marie Bentzon / Nicolai Schacke, Akademiet Bocuse d’Or Danmark

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
VVS-installatør, soloselvstændig & Helt sin egen
Hun kommer på alle måder fra et hjem med vand, varme og sanitet. I mange år kørte hun parløb med sin far i hans VVS-firma, men for fem år siden gik hun selv. Som soloselvstændig med fod under eget bord og materialer i egen garage. Mød Annette Høst Hemmingsen, som elsker sit fag og gerne vil have flere kvinder i VVS-branchen.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
Mit yndlingsværktøj Håndbukkeren
”80 procent af salg og markedsføring af en vare ligger i emballage og indpakning, og det er her, vi kommer ind i billedet. Vi designer og producerer værktøj til at skære i pap, karton eller plastmateriale. Vores værktøj bliver for eksempel brugt, når et firma skal have produceret en ny gaveæske til et af deres produkter,” fortæller Lars Bodenhoff, ejer af virksomheden List-Liniestans.

I det daglige arbejde bruger Lars og hans medarbejdere en mængde forskellige værktøjer og maskiner, lige fra digital 2D-tegning og laserskæring og til sidst – som kronen på værket – håndbukkeren, hvor de knive, der skærer papformen ud, bliver bukket manuelt.

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere