Byggeri

Billedserie: Renovering af Kongens Nyboder

De karakteristiske rækkehuse i Nyboder gennemgår i disse år en omfattende og særdeles tiltrængt renovering. Etape 2 af renoveringsprojektet startede tidligere på året, og forventes afsluttet i 2021.

Etape 2 omfatter restaurering og modernisering af fire af Nyboders gule stokke; i alt 54 rækkehuse i Suensonsgade, Haregade og Tigergade. Jakon A/S står for tømrerstorentreprisen, som omfatter alt træarbejde fra gulve og køkkener til bjælker og nyt tag (bortset fra tegl).

Nyboder blev opført på initiativ af Christian IV i 1631 som boliger til flådens folk (i dag Forsvarets personel).

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Ricky John Molloy

Denne billedserie blev bragt i MESTER08, december 2019 under temaet Godt håndværk gør byen smuk

Læs mere
Nyt udsyn i gamle vinduer

Hvis du bor i et ældre hus, har du sikkert på et eller andet tidspunkt overvejet om du skal skifte dine vinduer ud eller beholde de gamle. Hvis du vælger det første, kan du for eksempel støde på malermester Christoffer Barsdal. Han har specialiseret sig i renovering og vedligeholdelse af gamle vinduer i både fredede bygninger, bevaringsværdige huse og private hjem.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER27, september 2023 under temaet Byen er bygget af godt håndværk

Læs mere
Håndværk og arkitektur går hånd i hånd

I år er København udpeget af UNESCO til Arkitekturhovedstad. Det bliver markeret med en lang række aktiviteter i byen gennem året. Men uden håndværkere ville arkitekternes tanker og visioner være svære at føre ud i livet.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Pressefoto

Denne artikel blev bragt i MESTER25, april 2023 under temaet Arkitektur

Læs mere
Byggeriet skal varedeklareres

Med de nye krav i bygningsreglementet, og flere nye bæredygtighedstiltag fra EU i forhold til byggeriet, har du som håndværksmester ekstra god grund til at interessere dig for CO2-aftrykket af de materialer, du bruger, når der bygges nyt eller bliver restaureret gamle bygninger. Realdania By & Bygs udviklingsdirektør forklarer her, hvad hun forventer, at bygherrerne vil efterspørge fremadrettet.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Mikkel Meister / Realdania

Denne artikel blev bragt i MESTER24, februar 2023 under temaet Byen er bygget af godt håndværk

Læs mere
KÆMPE GALLERI: Danske håndværkere restaurerer Stockholm Slot

Her kan du se en række af de fotos fra artiklen om Stockholm Slot, som der ikke var plads til i artiklen i MESTER

Foto: Ricky John Molloy

Læs mere
Løven, tømreren, arkitekten og professoren

Han har tegnet den danske pavillon til Verdensudstillingen i Sevilla, B&O’s hovedsæde i Struer og Pihl & Søns i Lyngby, der senere er blevet fredet. Han er professor på Det Kongelige Akademi og har uddannet hundredvis af arkitektstuderende, og ude på Amager er han i gang med et forskningsprojekt, på en grund han har købt til formålet, og så har han i sommer bygget et anneks til sit sommerhus. Kun med lidt hjælp fra sin hustru. Mød Jan Søndergaard, der er tømrer, bygningskonstruktør, arkitekt og professor, med stor interesse for materialer.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER23, november 2022.

Læs mere
Danske håndværkere restaurerer Stockholm Slot

Stockholm Slot er et af Nordeuropas største slotte, og i 2011 startede den svenske forvaltningsmyndighed Statens fastighetsverk et restaureringsarbejde af slottets enorme facade, der vil pågå helt frem til år 2049. Projektets stenhuggerentreprise udføres af det danske firma Stenhuggeriet Norden, i samarbejde med blandt andet stukkatører og billedhugger. Dermed er de blevet eksportører af dansk håndværk.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER23, november 2022.

Læs mere
Københavnsk vartegn restaureret

Stolt står den i havnen og rækker sig mod himmelen. Som et monument over en svunden tid, hvor Danmarks flåde byggede og reparerede deres egne skibe på Holmen. Mastekranen blev bygget under Frederik den 5. i 1749-50, og er nu under restaurering.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs
Foto øverst: Kristian Hude / Nationalmuseet

Denne artikel blev bragt i MESTER22, september 2022.

Læs mere
Billedserie: Et snedkerarbejde ud over det sædvanlige

Den danske malingleverandør Hempel A/S har udbygget sit hovedkvarter i Kongens Lyngby. Den eksisterende og karakteristiske hvide bygning, HQ1, som stod færdig i 2013, er suppleret af to nye bygninger: dels HQ2, der benyttes til gruppehovedkontor og undervisning, dels et stort forsknings- og udviklingscenter.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Paul Chr. Skovbakke

Denne billedserie blev bragt i MESTER19, februar 2022 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
Restaurering af Carlsberg Akademi

Udefra set syner Carlsberg Akademi ikke af så meget. Det var efter udtrykkeligt ønske fra husets ejer, Carlsbergs grundlægger J. C. Jacobsen, der ikke ønskede, at hans private hjem skulle se pompøst ud. Men lige så snart du træder ind gennem hoveddøren, fornemmer du, at der her er tale om et byggeri ud over det sædvanlige. Bygningerne er gennemsyret af håndværksmæssige detaljer, dekorationer og kunst, som J. C. Jacobsen har hentet inspiration til på sine mange udlandsrejser.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER19, februar 2022.

Læs mere