MESTER11

Brug coronakrisen til at gentænke din virksomhed

Mange virksomheder er påvirket negativt af coronasituationen og kæmper for at overleve. Derfor er mange tvunget til at tænke nyt, men for alle andre kan situationen også med fordel udnyttes til at genoverveje setuppet omkring ens virksomhed.

Her kan du møde Tom Lindquist, der peger på fire områder, hvor du som ejerleder kan starte.

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere
Seniormurermestre giver gode råd på teknisk skole

12 pensionerede murermestre stiller op som mestervejledere for unge på første skoleforløb af mureruddannelsen på NEXT i Glostrup. De erfarne herrer kan hjælp med gode, praktiske råd og inspiration om murerfaget.

Tekst: Peter Djurup

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere
Karen Blixens Plads Henrik Tvarnø, direktør i A.P. Møller Fonden

Med et areal på mere end 22.000 m2 er Karen Blixens Plads en af Københavns største pladser. Den har skabt et helt nyt og kuperet byrum ved Københavns Universitets Søndre Campus, hvor den strækker sig fra Emil Holms Kanal forbi de stramt komponerede fakultetsbygninger og Københavns Universitetsbiblioteks mørke glasfacade helt ned til det frodige Amager Fælled i syd. De grønne landskabelige puder, plantebede og træer skaber en glidende overgang mod fælleden.

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere
Nordhavn Anne Skovbro, adm. direktør By & Havn

2150 Nordhavn er et af Københavns nyeste udviklede områder. Det er ikke bare et nyt postnummer, men en helt ny bydel, der kombinerer den gamle havns oprindelige bygninger med nye karréer, hyggelige kanaler, og så er det en bydel, hvor der fra begyndelsen har været fokus på bæredygtighed.

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere
Københavns Rådhus Frank Jensen, overborgmester (S)

Københavns Rådhus er tegnet af arkitekten Martin Nyrop og stod færdigt i 1905. Rådhuset danner ramme for Københavns politiske styre, Borgerrepræsentationen, der består af 55 medlemmer. Derudover har byens syv borgmestre deres kontor på rådhuset.

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere
Politigården Anne Tønnes, politidirektør i Københavns Politi

Politigården er en bygning, der er kendt af de fleste i landet. Ikke mindst fra pressemøder, men også fra en række danske film og tv-serier. Særligt den
flotte runde søjlegård, der er inspireret af Pantheon i Rom, et meget kendt sted blandt mange danskere.

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere
Marmorkirken Mikkel Wold, sognepræst

Da man i midten af 1700-tallet anlagde Frederiksstaden, ønskede man at bygge en monumental kirke for enden af bydelens tværakse, Amalienborgaksen. Kirkebyggeriet blev igangsat i 1749, hvor Frederik den femte nedlagde grundstenen til kirken. Byggeriet blev dog standset af Struense i 1770. Efter mere end 100 års stilstand købte C.F. Tietgen ruinen og lod arkitekt Ferdinand Meldahl færdiggøre kirken. Kirken blev indviet i 1894.

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere
Mig og mit bygningsværk 6 markante bygningsværker
6 markante personer

Man siger, at Biskop Absalon grundlagde København i 1167, og byens ældste stående bygning er Brønshøj Kirke fra omkring 1180. Men generelt er der kun meget få bygninger tilbage i København, som er opført før 1600-tallet.
Krige, brande, opture og nedture har sat sit præg på byen i de 850 år der er gået. Vi kender alle Christian 4. som en meget aktiv bygherre, men når man går
rundt i byens forskellige kvarterer ser man tydeligt, at de er vokset frem i forskellige historiske perioder. I disse år vokser København voldsomt, og nye
kvarterer skyder op i syd, nord og øst. Disse områder har også deres egen stil og arkitektoniske udtryk. Vi hylder det gode håndværk, som er med til at gøre byen smuk. Derfor kan du på de følgende sider se seks af byens mest markante bygningsværker - i forskellige kvarterer og fra forskellige tidsperioder - og møde de ligeså markante personer, som står bag.

Foto: Ricky John Molloy

Denne billedserie blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere
Blox Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania

BLOX er opført af Realdania og ejes af Realdania By & Byg. På grunden, hvor BLOX er bygget, lå der tidligere et stort bryghus, som dog brændte i 1960. Siden 1941 og frem til, byggeriet af BLOX gik i gang, var der 75 kasserede forslag til byggerier på området.

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere
Maler i 3 generationer Gearet til kriser

Kriser kommer og går, men malerfirmaet Kurt Hansen A/S består. Virksomheden har netop rundet de 70 år og har gennem tiden haft alt mellem 6 og 80 medarbejdere. Og de skal nok også komme gennem den nuværende krise, hvor samfundet har været lukket ned på grund af corona. For ”man må bare klø på,” som Tim Hansen siger. Han er tredje generation i virksomheden, som leder virksomheden sammen med sin far, Jørgen.

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.

Læs mere