MESTER28

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen i én dags erhvervspraktik

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen var i september i erhvervspraktik hos tre af Håndværkerforeningens medlemsvirksomheder. Blandt de mange emner som blev drøftet, stod ét øverst på dagsordenen: Hvordan sikrer vi det gode håndværk, og at der er plads til håndværksvirksomheder og kreative erhverv i København? Men selvfølgelig skulle der også arbejdes, og borgmesteren nåede både at svinge murerskeen og lægge sten på en byggeplads i Carlsbergbyen, køre en renovationsbil gennem byen og arbejde som keramiker.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Thomas Tolstrup

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023 under temaet Erhvervsvenlig hovedstad

Læs mere
Sådan får du fat i de digitalt indfødte

”Hvad kan man blive?” Det har i årevis været bibelen for studievejledere og andre der skal hjælpe unge på den rette uddannelsesvej. Men det er i virkeligheden verdens dårligste spørgsmål at stille de unge. I hvert fald når man spørger Søren Schultz Hansen.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Maxim Tolchinskiy / Unsplash

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023

Læs mere
Kalender skal skabe debat om kvinder og arbejdsmiljø

Hænger der en kalender med letpåklædte mennesker hos tandlægen, på kontoret eller hos bedemanden. Nej, vel? Men det gør der stadig i en række håndværksvirksomheder, og det vil TEKNIQ Arbejdsgiverne gerne gøre op med for at skabe et arbejdsmiljø hvor der er plads til flere kvinder.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Bax Lindhart/TEKNIQ Arbejdsgiverne

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023

Læs mere
Tømrer og byggeleder med lange negle

Clara Waldmann så sin far bygge hus hele sin barndom, og allerede som 14-årig var hun ikke i tvivl om at hun ville være tømrer. Men hendes omgivelser var nervøse for om det nu var det rigtige valg for den unge kvinde. Clara holdt fast i sit ønske, og hun er i dag projektleder med ansvar for nogle af Novo Nordisks mange byggeprojekter.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023

Læs mere
Vælg kvinderne til

Man behøver ikke at være stor for at skabe plads til alle i sin virksomhed. Det opsummerer ret præcist Tømrerlaugets oldermand Michael Bach Sørensens budskab når det handler om hvordan man som håndværksvirksomhed kan sikre at der er plads til kvinder.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023

Læs mere
Tema: Rekrutter til fremtiden

Manglen på kvalificerede medarbejdere kan på sigt udfordre muligheden for at drive håndværksvirksomhed. I magasinet MESTER ønsker vi at sætte fokus på de forudsætninger og rammevilkår, der er grundlaget for at man kan drive en håndværksvirksomhed. Derfor giver vi i dette tema inspiration til hvordan man som mester og ejerleder kan arbejde bevidst med at gøre sin virksomhed attraktiv over for fx unge eller kvinder.

Foto: Arkivfoto / Ricky John Molly

Dette tema blev bragt i MESTER28, november 2023

Læs mere
Fra drøm, til hobby, til levevej

Så længe han kan huske, har han drømt om at bygge guitarer, og som 18-årig byggede han den første af slagsen. Siden tog han en uddannelse som orgelbygger for at lære at arbejde med træ, men nu er han gået ’all in’ med sin egen virksomhed ’Ballowitz Guitars’.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Thomas Tolstrup

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
Snedkeren der holder fri om fredagen

I 2022 indførte Louv Snedkeri fire dages arbejdsuge, og siden da har værkstedet holdt lukket hver fredag. Det har givet bedre mulighed
for, at medarbejderne kan restituere - og mere effektivt arbejde.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023 under temaet Sådan udvikler du din virksomhed

Læs mere
Gravør & opfinder

Maskinerne snurrer, og de små fræsere skærer sig ned i det hårde metal mens medarbejderen holder øje ved skærmen. Præcision og tålmodighed er to af de personlige egenskaber du skal have med dig som gravør. Og så er det også vigtigt at du kan stave og er rimelig god til matematik, ifølge Ken Schwartz der er vokset op på gravørværkstedet som han driver i dag.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023 under temaet Mester og håndværker

Læs mere