M1 kreativ og kunsthåndværk

Dronningen fik grønlandsk rubin af det grønlandske folk
Den 14. januar 2022 havde H.M. Dronningen været blev regent i Danmark i 50 år, og det er blevet markeret og fejret gennem hele året. I anledning af regeringsjubilæet har det grønlandske folk foræret Dronningen en helt særlig flakon, skabt i grønlandsk rubin og grønlandsk guld af guldsmed Bodil Binner.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Miklos Szabo

Denne artikel blev bragt i MESTER23, november 2022.
Læs mere
Wauw Design fra Østerbro til Californien
Willemoesgade på Østerbro er en af de stille brostensbelagte, hvor cyklen hopper og danser på vej til Sussi Krulls værksted og butik. Her, på en lille stikvej, bliver der skabt farverige vaser, spektakulære lamper, smukke krus og meget andet. Både til byens beboere, men også til de amerikanske hjem.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER23, november 2022.
Læs mere
Fortid, nutid og fremtid Design i flotte rammer - museet er åbent
Smukt gammelt byggeri møder moderne design. Kom på eksklusiv tur i det genåbnede Designmuseum Danmark med direktøren, som igen har slået dørene op til et indblik i dansk design.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Pressefoto / Designmuseum Danmark

Denne artikel blev bragt i MESTER22, september 2022.
Læs mere
Kongelig Hofleverandør
Egentlig ville hun kreere Haute Couture. Men en faglærer på teknisk skole fik Mette Palsteen på andre tanker. I stedet blev det møbler og rum som Mette nu i over 30 år har formgivet og klædt på. Kundekredsen tæller en række herregårde og museer, og ikke mindst Hendes Majestæt Dronningen, der nu har udnævnt Mette Palsteen til Kongelig Hofleverandør.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER07, oktober 2019.
Læs mere
TEMA: Lån et smykke
Man kan kalde det et bibliotek for smykker. Siden 2007 har det været muligt at låne et smykke fra Statens Kunstfonds samling, som siden 1978 har indkøbt smykker fra nogle af Danmarks dygtigste smykkekunstnere.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Dorte Krogh

Denne artikel blev bragt i MESTER21, juni 2022.
Læs mere
TEMA: Håndværkerne bliver tv-stjerner
I et nedlagt bådeværft i Dragør ligger Værkstedet. Centrum for tv-programmet af samme navn, som kører på TV 2 FRI på anden sæson. Her hjælper en række dygtige håndværkere kendte og ukendte mennesker med at få repareret deres kære ejendele.

Tekst: Peter Djurup
Foto: TV2

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
På konditorskole i Las Vegas
Med et rejselegat fra Stillinges Fond har konditor Jonas Esben Dahl Grue realiseret sin drøm om at tage et 10 ugers masterclass-kursus hos den verdensberømte konditor Amaury Guichon, der især er kendt for sit fantasifulde, men virkelighedsnære konditordesign og sine chokoladeskulpturer.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Privatfoto Jonas Esben Dahl Grue / Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
Billedserie: Et snedkerarbejde ud over det sædvanlige
Læs mere
Restaurering af Carlsberg Akademi
Udefra set syner Carlsberg Akademi ikke af så meget. Det var efter udtrykkeligt ønske fra husets ejer, Carlsbergs grundlægger J. C. Jacobsen, der ikke ønskede, at hans private hjem skulle se pompøst ud. Men lige så snart du træder ind gennem hoveddøren, fornemmer du, at der her er tale om et byggeri ud over det sædvanlige. Bygningerne er gennemsyret af håndværksmæssige detaljer, dekorationer og kunst, som J. C. Jacobsen har hentet inspiration til på sine mange udlandsrejser.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER19, februar 2022.
Læs mere
Mit yndlingsværktøj: Optrækningshammer
Sølvsmed Michael Weihes yndlingsværktøj er en optrækningshammer, som han har arvet efter sin far. I det hele taget er hans værksted fyldt op med hammere – dem kan man ikke få nok af, når man er sølvsmed.

Denne artikel blev bragt i MESTER18, november 2021.
Læs mere