Kreativ og kunsthåndværk

Lån et smykke
Man kan kalde det et bibliotek for smykker. Siden 2007 har det været muligt at låne et smykke fra Statens Kunstfonds samling, som siden 1978 har indkøbt smykker fra nogle af Danmarks dygtigste smykkekunstnere.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Dorte Krogh

Denne artikel blev bragt i MESTER21, juni 2022.
Læs mere
TEMA: Håndværkerne bliver tv-stjerner
I et nedlagt bådeværft i Dragør ligger Værkstedet. Centrum for tv-programmet af samme navn, som kører på TV 2 FRI på anden sæson. Her hjælper en række dygtige håndværkere kendte og ukendte mennesker med at få repareret deres kære ejendele.

Tekst: Peter Djurup
Foto: TV2

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
På konditorskole i Las Vegas
Med et rejselegat fra Stillinges Fond har konditor Jonas Esben Dahl Grue realiseret sin drøm om at tage et 10 ugers masterclass-kursus hos den verdensberømte konditor Amaury Guichon, der især er kendt for sit fantasifulde, men virkelighedsnære konditordesign og sine chokoladeskulpturer.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Privatfoto Jonas Esben Dahl Grue / Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
Billedserie: Et snedkerarbejde ud over det sædvanlige
Læs mere
Gavlmalerier gør byen smuk – også når coronaen lukker verden
Det er knapt 70 år siden, at gavl- og murmaleriet kom til Danmark. Først kom de københavnske mælkegavle i starten af 1950’erne, men det var i den lille provinsby Brande i Midtjylland, at gavlmaleriet som selvstændig kunstform for alvor blev et dansk fænomen. Siden da har gavlmalerierne bredt sig til hele landet, og efter et år med corona og lukkede museer og gallerier er gavlmalerier mere relevant som kunstværk end nogensinde.

Artiklen er en del af MESTERs minitema om gavlmalerier. I de øvrige artikler kan du møde hhv. malermester John Hinnum og kunstner Leif Sylvester.

Foto: Søren Hytting / Jens-Peter Brask

Denne artikel blev bragt i MESTER15, april 2021.
Læs mere
Pels for livet
Pia Christensen er vokset op med pels. Hun blev som barn fascineret af, hvor blødt pels var, og hvad man kunne skabe af det, når hun var i sin fars buntmagerværksted. Pia har nærmest været i lære fra fødslen af med buntmager Nels Erichsen som far, men hun valgte sin egen vej, efter hun blev udlært.

Denne artikel blev bragt i MESTER15, april 2021.
Læs mere
Fire håndværkere ét værksted
I Ravnsborggade på Nørrebro åbnede Værksted & Co i juni. Bag Værksted & Co står X-Fond og fire unge håndværkere, som er flyttet ind i en stor gammel tøjbutik med deres værksteder. Målet med Værksted & Co er at skabe et rum for iværksættere inden for små, nyttige nichehåndværksfag.

Denne artikel blev bragt i MESTER13, november 2020.
Læs mere
Gentænkning af en klassiker Det københavnske håndværks gave til H.M. Dronningen
Det københavnske håndværks gave til H.M. Dronningen er en perlekæde med 80 store ferskvandsperler.

Perlekæden er fremstillet af Emquies-Holstein, og her kan du møde Diana Holstein, der fortæller om inspirationen til smykket.

Denne artikel blev bragt i MESTER11, juni 2020.
Læs mere
Hobbitten i Dyrehaven
Når Det Kongelige Teater slår dørene op for forestillingen ’Hobbitten’ i Ulvedalene til maj, bliver det med et spektakulært setup med op mod 175 dukker, som skuespillerne i forestillingen selv skal styre.

Her kan du møde Helene Holst Echwald og Karin Ørum, der har bygget dukkerne.

Denne artikel blev bragt i MESTER10, april 2020.
Læs mere
Billedeserie En forståelse af håndværk
For os ligger der en naturlig skønhed i godt håndværk.

Derfor har vi i hver udgave af MESTER en billedserie, hvor den ene håndværker – fotografen – sætter billeder på en anden håndværker. I denne udgave har fotograf Per Morten Abrahamsen været på besøg hos bagermester og oldermand, Erik Ellitsgaard fra Eriks Bageri på Amager.

Denne billedserie blev bragt i MESTER09, februar 2020.
Læs mere