Uddannelse

To lærlinge Fem virksomheder
I Gentofte Murermesterforening er medlemmerne gået sammen om at uddanne to murerlærlinge, som arbejder på skift hos medlemmerne under deres uddannelse. Målet er at skaffe flere praktikpladser, og det giver rigtig god mening for både virksomheder og lærlinge.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER25, april 2023 under temaet Uddannelse med fremtid
Læs mere
Japansk håndværksfilosofi og fransk snedkerkunst
Ild i øjnene og blikket fokuseret på træ. Det har Alberte Westergaard Svendsen. Hun har sejlet med Skoleskibet Danmark, er uddannet møbelsnedker og har lavet træsnit siden hun var 12 år. Nu er hun i gang med et dannelsesår, der med et rejselegat fra Stillinges Fond har bragt hende til Paris for at studere japansk og fransk snedkerkunst.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER25, april 2023 under temaet Håndværk på farten
Læs mere
Håndværk og fællesskab på kollegiet
Byg dine egne møbler og reparer din cykel eller lav mad i fælleskøkkenet. Det er blot nogle af de muligheder, der er på The Mark, et nyt kollegium i Brøndby. Målet med The Mark er, at beboerne skal lære at bruge deres hænder til at lave håndværk, også selv om de ikke er i håndværkslære.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Per Morten Abrahamsen

Denne artikel blev bragt i MESTER17, september 2021.
Læs mere
Fra blankt papir til verdensbegivenhed
Målet er klart, og ambitionerne er tårnhøje: Danmark skal skabe de bedste europamesterskaber – EuroSkills – nogensinde. Det er udgangspunktet for den opgave, som Henrik Kjeldsen startede på, da han 1. april 2022 trådte ind ad døren som direktør for den nyetablerede organisation, EuroSkills 2025 I/S.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: EuroSkills / Skillsdenmark

Denne artikel blev bragt i MESTER23, november 2022.
Læs mere
Lærlinge i oprør
Tidligere på året bragte flere medier historier om et spirende oprør blandt lærlinge på landets erhvervsskoler. Lærlingene fortalte om mangelfulde forhold på skolerne, blandt andet om værktøj og maskiner, der er så gammelt, at deres fædre – bogstaveligt talt – var uddannet på de samme maskiner.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Pressefoto
Læs mere
TEMA: Digitale læringsteknologier
I magasinet MESTER skriver vi om godt håndværk, og vi sætter fokus på de forudsætninger, der skal til for at skabe godt håndværk. Én af de helt afgørende forudsætninger er, at vi har dygtige faglærte medarbejdere og gode og attraktive erhvervsuddannelser.

Derfor kigger vi i denne udgave af MESTER på, hvordan skolerne og virksomhederne arbejder med at udnytte mulighederne i nye digitale læringsteknologier for at gøre undervisning og opkvalificering nemmere, mere fleksibel og, på sigt, billigere.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Pressefoto: Den Nationale Læringsplatform / TEC (C)

Denne artikel blev bragt i MESTER22, september 2022.
Læs mere
Verdens Vildeste Brobyggere
Fredag den 10. juni kæmpede 30 lærlinge samt arkitekt- og ingeniørstuderende i den ædle kunst at bygge en bro.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Claus Fisker / Tomas Bertelsen

Denne artikel blev bragt i MESTER21, juni 2022.
Læs mere
På konditorskole i Las Vegas
Med et rejselegat fra Stillinges Fond har konditor Jonas Esben Dahl Grue realiseret sin drøm om at tage et 10 ugers masterclass-kursus hos den verdensberømte konditor Amaury Guichon, der især er kendt for sit fantasifulde, men virkelighedsnære konditordesign og sine chokoladeskulpturer.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Privatfoto Jonas Esben Dahl Grue / Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
Uddannelsestræf på Teknisk Museum: Håndværk, teknologi og grøn omstilling tiltrak unge
Er det muligt at få flere unge til at interessere sig for STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering, Math) med fokus på grøn omstilling? Det er der grund til at tro efter et besøg på Danmarks Tekniske Museums uddannelsesdage. Entusiastiske mennesker fra de mange uddannelser mødte interesserede unge.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER18, november 2021.
Læs mere
Gokartkørsel og sciencefag skal gøre unge interesserede i mekanikerfaget
Solen skinner fra en skyfri himmel ned på gokartbanen i Albertslund, hvor eleverne fra 7. klasse på en københavnsk skole drøner op ad langsiden. Motorlyden blander sig med de entusiastiske tidtagere på sidelinjen. Det kunne ligne en fridag, men det er en seriøs skoledag med fokus på naturvidenskab, motorer og mekanikeruddannelsen.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER18, november 2021.
Læs mere