Uddannelse

Sådan får du fat i de digitalt indfødte
”Hvad kan man blive?” Det har i årevis været bibelen for studievejledere og andre der skal hjælpe unge på den rette uddannelsesvej. Men det er i virkeligheden verdens dårligste spørgsmål at stille de unge. I hvert fald når man spørger Søren Schultz Hansen.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Maxim Tolchinskiy / Unsplash

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023
Læs mere
Kalender skal skabe debat om kvinder og arbejdsmiljø
Hænger der en kalender med letpåklædte mennesker hos tandlægen, på kontoret eller hos bedemanden. Nej, vel? Men det gør der stadig i en række håndværksvirksomheder, og det vil TEKNIQ Arbejdsgiverne gerne gøre op med for at skabe et arbejdsmiljø hvor der er plads til flere kvinder.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Bax Lindhart/TEKNIQ Arbejdsgiverne

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023
Læs mere
Tømrer og byggeleder med lange negle
Clara Waldmann så sin far bygge hus hele sin barndom, og allerede som 14-årig var hun ikke i tvivl om at hun ville være tømrer. Men hendes omgivelser var nervøse for om det nu var det rigtige valg for den unge kvinde. Clara holdt fast i sit ønske, og hun er i dag projektleder med ansvar for nogle af Novo Nordisks mange byggeprojekter.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023
Læs mere
Vælg kvinderne til
Man behøver ikke at være stor for at skabe plads til alle i sin virksomhed. Det opsummerer ret præcist Tømrerlaugets oldermand Michael Bach Sørensens budskab når det handler om hvordan man som håndværksvirksomhed kan sikre at der er plads til kvinder.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023
Læs mere
Tema: Rekrutter til fremtiden
Manglen på kvalificerede medarbejdere kan på sigt udfordre muligheden for at drive håndværksvirksomhed. I magasinet MESTER ønsker vi at sætte fokus på de forudsætninger og rammevilkår, der er grundlaget for at man kan drive en håndværksvirksomhed. Derfor giver vi i dette tema inspiration til hvordan man som mester og ejerleder kan arbejde bevidst med at gøre sin virksomhed attraktiv over for fx unge eller kvinder.

Foto: Arkivfoto / Ricky John Molly

Dette tema blev bragt i MESTER28, november 2023
Læs mere
Partnerskab skal gøre erhvervsuddannelser attraktive
Der er brug for, at flere vælger en erhvervsuddannelse, og det skal et nyt strategisk partnerskab hjælpe med at sætte i gang. Børne- og Ungdomsborgmester Jakob Næsager (C) står bag initiativet med en bredt sammensat gruppe, der skal blive enige om en række initiativer med det formål at få hævet antallet af søgninger til erhvervsuddannelserne og sænket frafaldet fra uddannelserne. Håndværkerforeningen er repræsenteret i arbejdet.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Erik Juarez

Denne artikel blev bragt i MESTER26, juni 2023 under temaet Uddannelse med fremtid
Læs mere
To lærlinge Fem virksomheder
I Gentofte Murermesterforening er medlemmerne gået sammen om at uddanne to murerlærlinge, som arbejder på skift hos medlemmerne under deres uddannelse. Målet er at skaffe flere praktikpladser, og det giver rigtig god mening for både virksomheder og lærlinge.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER25, april 2023 under temaet Uddannelse med fremtid
Læs mere
Japansk håndværksfilosofi og fransk snedkerkunst
Ild i øjnene og blikket fokuseret på træ. Det har Alberte Westergaard Svendsen. Hun har sejlet med Skoleskibet Danmark, er uddannet møbelsnedker og har lavet træsnit siden hun var 12 år. Nu er hun i gang med et dannelsesår, der med et rejselegat fra Stillinges Fond har bragt hende til Paris for at studere japansk og fransk snedkerkunst.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Rie Neuchs

Denne artikel blev bragt i MESTER25, april 2023 under temaet Håndværk på farten
Læs mere
Håndværk og fællesskab på kollegiet
Byg dine egne møbler og reparer din cykel eller lav mad i fælleskøkkenet. Det er blot nogle af de muligheder, der er på The Mark, et nyt kollegium i Brøndby. Målet med The Mark er, at beboerne skal lære at bruge deres hænder til at lave håndværk, også selv om de ikke er i håndværkslære.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Per Morten Abrahamsen

Denne artikel blev bragt i MESTER17, september 2021.
Læs mere
Fra blankt papir til verdensbegivenhed
Målet er klart, og ambitionerne er tårnhøje: Danmark skal skabe de bedste europamesterskaber – EuroSkills – nogensinde. Det er udgangspunktet for den opgave, som Henrik Kjeldsen startede på, da han 1. april 2022 trådte ind ad døren som direktør for den nyetablerede organisation, EuroSkills 2025 I/S.

Tekst: Jakob Bo Andersen
Foto: EuroSkills / Skillsdenmark

Denne artikel blev bragt i MESTER23, november 2022.
Læs mere