Profilhistorier

Wauw Design fra Østerbro til Californien
Willemoesgade på Østerbro er en af de stille brostensbelagte, hvor cyklen hopper og danser på vej til Sussi Krulls værksted og butik. Her, på en lille stikvej, bliver der skabt farverige vaser, spektakulære lamper, smukke krus og meget andet. Både til byens beboere, men også til de amerikanske hjem.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER23, november 2022.
Læs mere
Danmarks ældste vognmandsfirma styrer logistikken for håndværkere
Han kan køre både stor lastbil og kranvogn, men gør det ikke så meget mere. I dag går tiden blandt andet med at udvikle ”Bedre byggepladslogistik”. En løsning, hvor vognmandsfirmaet Thurah Transport holder styr på alt fra byggematerialer til spabade og saunaer for kunderne. Mød Lars Mouritsen, der siden 1993 har stået i spidsen for Danmarks ældste vognmandsfirma.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER22, september 2022.
Læs mere
VVS-installatør, soloselvstændig & helt sin egen
Hun kommer på alle måder fra et hjem med vand, varme og sanitet. I mange år kørte hun parløb med sin far i hans VVS-firma, men for fem år siden gik hun selv. Som soloselvstændig med fod under eget bord og materialer i egen garage. Mød Annette Høst Hemmingsen, som elsker sit fag og gerne vil have flere kvinder i VVS-branchen.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
Anlægsgartneren sikrer byen mod skybrud
De store vandmængder, der rammer os, når himlen åbner sig og giver skybrud, er et stort problem. For kloakkerne er ikke bygget til de store vandmængder. Men det er der råd for. Søren Dalsgaard og hans folk i Ebbe Dalsgaard A/S er i fuld gang med at klimasikre store områder. Blandt andet i Sydhavnen, hvor et stort projekt er i fuld gang.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER19, februar 2022.
Læs mere
Tømrermester med speciale i historiske bygninger
Skolen havde ikke den store interesse, men det havde det til gengæld at bruge sine hænder til noget, der interesserede ham. Han begyndte som lærling i sin fars virksomhed, Kjell Pedersen Entreprise A/S, og arbejdede blandt andet i de kongelige stalde og Christiansborg. Mød tømrermester Frederik Pedersen, der er specialist i restaurering af historiske bygninger.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER17, september 2021.
Læs mere
Den digitale elektriker
Digitaliseringen flytter ind i byggeriet. Sensorer samler data, der samles op via internettet, og det giver nye muligheder; både for dem, der driver bygninger, og for entreprenører, der vil have hjælp til at overholde deres byggeterminer.

Denne artikel blev bragt i MESTER16, juni 2021.
Læs mere
Pels for livet
Pia Christensen er vokset op med pels. Hun blev som barn fascineret af, hvor blødt pels var, og hvad man kunne skabe af det, når hun var i sin fars buntmagerværksted. Pia har nærmest været i lære fra fødslen af med buntmager Nels Erichsen som far, men hun valgte sin egen vej, efter hun blev udlært.

Denne artikel blev bragt i MESTER15, april 2021.
Læs mere
Klassisk bageri udviklet til fremtiden
Jeg bliver mødt af varme, bagerduft og en varm kop kaffe, da jeg træder ind i Brødkunsten på en grå decemberdag. ”Helle kommer om lidt,” siger den venlige ekspedient og får en til at føle sig godt tilpas.

Denne artikel blev bragt i MESTER14, februar 2021.
Læs mere
Vi skaber noget, der kan ses af alle
Der er travlt på byggepladsen på Kay Fiskers Plads i Ørestaden. Det er en af de pladser, hvor murermester Lars Forsmark Larsen har sin daglige gang. Han har ansvaret for al nybyggeri, som JOP står bag. En virksomhed, som han har arbejdet for i snart 25 år.

Denne artikel blev bragt i MESTER13, november 2020.
Læs mere
Med høj hat på byens tage
Henrik B. Jensen kommer kørende helt lydløst hen ad vejen i sin elbil med det markante skorstensfejerlogo på siden. Den kendte høje hat sidder på sned på hovedet, og de gyldne knapper glimter i solen, da han står ud af bilen. Han er en af de to skorstensfejermestre i Københavns Kommune.

Denne artikel blev bragt i MESTER12, september 2020.
Læs mere