Profilhistorier

Gravør & opfinder
Maskinerne snurrer, og de små fræsere skærer sig ned i det hårde metal mens medarbejderen holder øje ved skærmen. Præcision og tålmodighed er to af de personlige egenskaber du skal have med dig som gravør. Og så er det også vigtigt at du kan stave og er rimelig god til matematik, ifølge Ken Schwartz der er vokset op på gravørværkstedet som han driver i dag.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023 under temaet Mester og håndværker
Læs mere
Fjerde tandhjul i maskinen
“It is a family affair”. Det er titlen på et hit fra den amerikanske sangerinde Mary J. Blige, men det kunne også være overskriften for Osvald Jensen A/S som gennem fire generationer har produceret tandhjul. I dag er det Lotte Bruun Jensen der står i spidsen for virksomheden der er stiftet af hendes oldefar i 1911.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER27, september 2023 under temaet Mester og håndværker
Læs mere
Vokset op i høvlspåner Bygningssnedkermester Per Madsen
På mesters kontor over værkstedet i Ishøj hænger der billeder af en lille dreng i fuld gang ved høvlebænken. Drengen og mesteren er Per. Han er vokset op i høvlspåner og var i gang med træprojekter, fra han var helt lille, på sin fars snedkerværksted. I dag driver Per Madsen bygningssnedkervirksomheden Ivan Madsen ApS, der blandt andet har speciale i at indrette tandlægeklinikker.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER25, april 2023 under temaet Mester & Håndværker
Læs mere
Når det skal være EXCEPTIONELT
Hendes Majestæt Dronningen har fået en gave af det københavnske håndværk i anledning af sit regeringsjubilæum i 2022. Gaven er et stykke af det ypperste håndværk, i form af en kjole specielt syet til brug for Dronningens nytårskure.

Se endnu flere billeder nedenfor.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER24, februar 2023 under temaet Smukt og kreativt håndværk
Læs mere
Wauw Design fra Østerbro til Californien
Willemoesgade på Østerbro er en af de stille brostensbelagte, hvor cyklen hopper og danser på vej til Sussi Krulls værksted og butik. Her, på en lille stikvej, bliver der skabt farverige vaser, spektakulære lamper, smukke krus og meget andet. Både til byens beboere, men også til de amerikanske hjem.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER23, november 2022.
Læs mere
Danmarks ældste vognmandsfirma styrer logistikken for håndværkere
Han kan køre både stor lastbil og kranvogn, men gør det ikke så meget mere. I dag går tiden blandt andet med at udvikle ”Bedre byggepladslogistik”. En løsning, hvor vognmandsfirmaet Thurah Transport holder styr på alt fra byggematerialer til spabade og saunaer for kunderne. Mød Lars Mouritsen, der siden 1993 har stået i spidsen for Danmarks ældste vognmandsfirma.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER22, september 2022.
Læs mere
VVS-installatør, soloselvstændig & helt sin egen
Hun kommer på alle måder fra et hjem med vand, varme og sanitet. I mange år kørte hun parløb med sin far i hans VVS-firma, men for fem år siden gik hun selv. Som soloselvstændig med fod under eget bord og materialer i egen garage. Mød Annette Høst Hemmingsen, som elsker sit fag og gerne vil have flere kvinder i VVS-branchen.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.
Læs mere
Anlægsgartneren sikrer byen mod skybrud
De store vandmængder, der rammer os, når himlen åbner sig og giver skybrud, er et stort problem. For kloakkerne er ikke bygget til de store vandmængder. Men det er der råd for. Søren Dalsgaard og hans folk i Ebbe Dalsgaard A/S er i fuld gang med at klimasikre store områder. Blandt andet i Sydhavnen, hvor et stort projekt er i fuld gang.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER19, februar 2022.
Læs mere
Tømrermester med speciale i historiske bygninger
Skolen havde ikke den store interesse, men det havde det til gengæld at bruge sine hænder til noget, der interesserede ham. Han begyndte som lærling i sin fars virksomhed, Kjell Pedersen Entreprise A/S, og arbejdede blandt andet i de kongelige stalde og Christiansborg. Mød tømrermester Frederik Pedersen, der er specialist i restaurering af historiske bygninger.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER17, september 2021.
Læs mere
Den digitale elektriker
Digitaliseringen flytter ind i byggeriet. Sensorer samler data, der samles op via internettet, og det giver nye muligheder; både for dem, der driver bygninger, og for entreprenører, der vil have hjælp til at overholde deres byggeterminer.

Denne artikel blev bragt i MESTER16, juni 2021.
Læs mere