Profilhistorier

Fremtidens møbelklassikere skabes her

I Sankt Annæ Passage mellem Bredgade og Store Kongensgade midt i København hersker der altid en særlig fred, trods de to trafikerede gader. Her holder snedkermester Malte Gormsen til med sit snedkergalleri på en af de tre adresser virksomheden breder sig over. Lidt hemmeligt, men til gengæld eksklusivt tæt på byens gallerier, arkitekter og designbutikker.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER30, april 2024 under temaet Mester & Håndværker

Læs mere
Tjeneren formidler oplevelsen

Når du går på restaurant, er den første du møder tjeneren. Det er den person der skal sørge for at du får en god oplevelse, og det kræver stor viden og indsigt, samtidig med at man skal kunne leve sig ind i hvad ens gæster ønsker for en aften. Mød Christian Aarø som er uddannet tjener, sommelier og kok og bl.a. driver Restaurant AOC.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER29, februar 2024 under temaet Håndværker og Mester

Læs mere
Gravør & opfinder

Maskinerne snurrer, og de små fræsere skærer sig ned i det hårde metal mens medarbejderen holder øje ved skærmen. Præcision og tålmodighed er to af de personlige egenskaber du skal have med dig som gravør. Og så er det også vigtigt at du kan stave og er rimelig god til matematik, ifølge Ken Schwartz der er vokset op på gravørværkstedet som han driver i dag.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER28, november 2023 under temaet Mester og håndværker

Læs mere
Fjerde tandhjul i maskinen

“It is a family affair”. Det er titlen på et hit fra den amerikanske sangerinde Mary J. Blige, men det kunne også være overskriften for Osvald Jensen A/S som gennem fire generationer har produceret tandhjul. I dag er det Lotte Bruun Jensen der står i spidsen for virksomheden der er stiftet af hendes oldefar i 1911.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER27, september 2023 under temaet Mester og håndværker

Læs mere
Vokset op i høvlspåner Bygningssnedkermester Per Madsen

På mesters kontor over værkstedet i Ishøj hænger der billeder af en lille dreng i
fuld gang ved høvlebænken. Drengen og mesteren er Per. Han er vokset op i
høvlspåner og var i gang med træprojekter, fra han var helt lille, på sin fars
snedkerværksted. I dag driver Per Madsen bygningssnedkervirksomheden Ivan Madsen ApS, der blandt andet har speciale i at indrette tandlægeklinikker.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER25, april 2023 under temaet Mester & Håndværker

Læs mere
Når det skal være EXCEPTIONELT

Hendes Majestæt Dronningen har fået en gave af det københavnske håndværk i anledning af sit regeringsjubilæum i 2022. Gaven er et stykke af det ypperste håndværk, i form af en kjole specielt syet til brug for Dronningens nytårskure.

Se endnu flere billeder nedenfor

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER24, februar 2023 under temaet Smukt og kreativt håndværk

Læs mere
Wauw Design fra Østerbro til Californien

Willemoesgade på Østerbro er en af de stille brostensbelagte, hvor cyklen hopper og danser på vej til Sussi Krulls værksted og butik. Her, på en lille stikvej, bliver der skabt farverige vaser, spektakulære lamper, smukke krus og meget andet. Både til byens beboere, men også til de amerikanske hjem.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER23, november 2022.

Læs mere
Danmarks ældste vognmandsfirma styrer logistikken for håndværkere

Han kan køre både stor lastbil og kranvogn, men gør det ikke så meget mere. I dag går tiden blandt andet med at udvikle ”Bedre byggepladslogistik”. En løsning, hvor vognmandsfirmaet Thurah Transport holder styr på alt fra byggematerialer til spabade og saunaer for kunderne. Mød Lars Mouritsen, der siden 1993 har stået i spidsen for Danmarks ældste vognmandsfirma.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER22, september 2022.

Læs mere
VVS-installatør, soloselvstændig & helt sin egen

Hun kommer på alle måder fra et hjem med vand, varme og sanitet. I mange år kørte hun parløb med sin far i hans VVS-firma, men for fem år siden gik hun selv. Som soloselvstændig med fod under eget bord og materialer i egen garage. Mød Annette Høst Hemmingsen, som elsker sit fag og gerne vil have flere kvinder i VVS-branchen.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER20, april 2022.

Læs mere
Anlægsgartneren sikrer byen mod skybrud

De store vandmængder, der rammer os, når himlen åbner sig og giver skybrud, er et stort problem. For kloakkerne er ikke bygget til de store vandmængder. Men det er der råd for. Søren Dalsgaard og hans folk i Ebbe Dalsgaard A/S er i fuld gang med at klimasikre store områder. Blandt andet i Sydhavnen, hvor et stort projekt er i fuld gang.

Tekst: Peter Djurup
Foto: Ricky John Molloy

Denne artikel blev bragt i MESTER19, februar 2022.

Læs mere