Mester og håndværker

Medlemmerne af Håndværkerforeningen har et fælles ideologisk udgangspunkt i arbejdet og tankegangen som mester, ejerleder, iværksætter eller erhvervsdrivende. Her kan du møde en række markante håndværksmestre, der brænder for deres fag.

Alle artikler har været bragt i Magasinet MESTER

Fremtidens møbelklassikere skabes her

Hvordan skaber man en møbelklassiker og sikrer fortidens klassikere? Møbelsnedker Malte Gormsen fortæller, hvordan han arbejder med at udvikle egne og andres idéer på sit værksted.
Læs artiklen

Tjeneren formidler oplevelsen

Christian Aarø er uddannet tjener, sommelier og kok og bl.a. driver Restaurant AOC.
Læs artiklen

Gravør & opfinder

Ken Schwartz er en af de få tilbageværende gravørmestre i Danmark. Han er anden generation i familievirksomheden Gravør Schwartz, der ligger på Frederiksberg.
Læs artiklen

Fjerde tandhjul
i maskinen

Lotte Bruun Jensen er uddannet maskiningeniør, og står i spidsen for Osvald Jensen A/S, som blev grundlagt af hendes oldefar.
Læs artiklen

Vokset op i
høvlspåner

Lige fra han var helt lille, har Per Madsen været i gang med små træprojekter på sin fars snedkerværksted. I dag er det ham der er mester i bygningssnedkervirksomheden Ivan Madsen ApS.
Læs artiklen

Når det skal være
EXCEPTIONELT

Når H.M. Dronningen er vært ved Kongehusets traditionelle nytårskure, vil hun være iført en ganske særlig nytårskurkåbe.
Læs om kåben og se de flotte billeder

Wauw Design
fra Østerbro til Californien

Fra sit værksted på Østerbro skaber keramiker Sussi Krull farverige vaser, spektakulære lamper, smukke krus og meget andet. Både til byens beboere, men også til de amerikanske hjem
Læs artiklen

Danmarks ældste vognmandsfirma styrer logistikken for håndværkere

Lars Mouritsen er anden generation af den nuværende ejerfamilie af Thurah Transport.
Læs artiklen

VVS-installatør, soloselvstændig & helt sin egen

Annette Høst Hemmingsen er VVS-installatør & soloselvstændig. I mange år kørte hun parløb med sin far i hans VVS-firma, men for fem år siden gik hun selv. Her kan du møde en håndværksmester, som elsker sit fag og gerne vil have flere kvinder i VVS-branchen.
Læs artiklen

Anlægsgartneren sikrer byen
mod skybrud

Søren Dalsgaard er direktør og medejer af anlægsgartnervirksomheden Ebbe Dalsgaard.
Læs artiklen her

Tømrermester med speciale
i historiske bygninger

Tømrermester Frederik Pedersen er specialist i restaurering af historiske bygninger, og blandt andet arbejder i de kongelige stalde og på Christiansborg.
Læs artiklen her

Den digitale
elektriker

Mød den digitale elektriker Martin Kørner, der har specialiseret sig i Internet of Things.
Læs artiklen her

Pels
for livet

Buntmagermester Pia Christensen er opvokset op med pels. Her kan du møde Pia Christensen til en samtale om hendes fascination for det kostbare materiale, og hendes virksomhed som buntmager.
Læs artiklen her

Klassisk bageri
udviklet til fremtiden

Helle Nielsen ejer sammen med sin mand Danni bageriet Brødkunsten på Nørrebro. Her kan du møde Helle til en samtale om, at puste nyt liv i et klassisk bageri, og engagere sig i lokalområdet.
Læs artiklen her

Vi skaber noget,
der kan ses af alle

Mød murermester Lars Forsmark Larsen, der som afdelingschef i JOP har ansvar for al virksomhedens nybyggeri.
Læs artiklen her

Med høj hat
på byens tage

Her kan du møde håndværkeren, som alle kender på uniformen. Skorstensfejermester Henrik B. Nielsen elsker sit job på byens tage.
Læs artiklen her

Maler i 3 generationer
Gearet til kriser

Malermester Tim Hansen er 3. generation i den 70 år gamle malervirksomhed Kurt Hansen A/S.
Læs artiklen her

Den hvide smed
René Sønnichsen

Den hvide smed, René Sønnichsen, er uddannet finmekaniker, og er medejer og direktør af virksomheden Andersson & Sørensen.
Læs artiklen her

Den sorte smed
Jesper Agertoft

Den sorte smed, Jesper Agertoft, er uddannet smed og fjerde generation i Emil Nielsens Smedeværksted.
Læs artiklen her

Kobber
på Københavns Top

Blikkenslagermester John Allan Hansen er specialist i kobbertage, og i mere end 30 år har han lagt kobbertage på nogle af Københavns mest markante bygninger.
Læs artiklen her

Bjørn & Peter
Kunstneren & Håndværkeren

Billedkunstner Bjørn Nørgaard og stukkatørmester Peter Funder har arbejdet sammen i 30 år. Derfor kan man rundt omkring i Danmark se mange værker fra Bjørn Nørgaards hånd med fingeraftryk af Peter Funder.
Læs artiklen her

Rådgivning og åbenhed
skaber langvarige kunderelationer

Tømrermester Carsten Dyssell driver sin virksomhed med et mål om, at få det bedste forhold til sine kunder så de kommer igen og igen.
Læs artiklen om langvarige kunderelationer

Kvalitetskonditorkager
går som varmt brød

Hos La Glace holder de fanen for det gode konditorhåndværk højt. Mød Marianne Stagetorn Kolos, der er kvinden bag et af Københavns bedst kendte konditorier.
Læs om Kvalitetskonditorkager her

Øvelse gør
mester

Med sine 40 år i branchen, og de sidste 28 med fødderne i eget køkken på Restaurationen midt i København, er det er en erfaren mand, der sidder klar til at give sine meninger om kvalitet, godt håndværk, uddannelse, og en branche, der alle dage har været som en rutchetur.
Læs artiklen om øvelse gør mester

Crowdfundede
3,5 mio. kr.

Hendes egen allergi førte til en mission for Anne-Sophie Skjødt Villumsen. Hun ville skabe produkter som frisører kunne tåle, og samtidig være med til at skabe en bedre verden. Det er blevet til frisørvirksomheden Zenz, og egne grønne hårplejeprodukter. Nu har Zenz rejst 3,5 millioner kroner med crowdfunding til den videre forretningsudvikling.
Læs artiklen om den grønne frisør

Guldmakkerparret
fra Store Kongensgade

De delte drømmen om at blive selvstændige. Da de havde lært hinanden at kende og oplevede, hvordan de bare gik i spænd sammen, syntes det så oplagt, at de skulle blive selvstændige – sammen.
Læs artiklen om guldmakkerparret

Teknologiinvestering i
millionklassen

Håndværk er uløseligt forbundet med arbejdstid, og det gør håndværket kostbart. Men med moderne teknologi kan vi fastholde håndværkets vigtigste kendetegn: Det unikt forarbejdede produkt.
Læs artiklen om den digitale snedker

MESTER
- magasinet om godt håndværk

MESTER er magasinet for dig, der sætter pris på det gode håndværk. Vi møder håndværkeren, og bliver klogere på passionen, drivet og den faglige stolthed, der ligger bag personens virksomhed.

Du kan tegne gratis abonnement på MESTER og få magasinet tilsendt direkte i postkassen fem gange årligt.
Skriv dig op her