Helle Nielsen har sammen med sin mand omlagt et klassisk bageri til et moderne, åbent kvalitetsbageri. Helle Nielsen, som skal fortælle om, hvordan bageriet er blevet omlagt til moderne udseende og kvalitet. Vi går gennem bageriet, ned ad trappen og kommer ind på det lille kontor, hvor Helle styrer administrationen af Brødkunsten fra.
Her lå oprindeligt det klassiske Pariserkonditoriet på Jagtvej 91. En adresse, hvor der har været bageri siden 1931. Dengang så både Nørrebro og bageriet anderledes ud. Men i 2006 blev det bygget om til det første moderne bageri i byen med åben ovn, surdej og moderne maskiner.
Helle Nielsen overtog bageriet sammen med sin mand, Danni, der er konditoruddannet og levnedsmiddeltekniker, og sammen har de skabt et af de mest populære bagerier på Nørrebro.
”Det bageri, vi købte, var gammelt, og vi var fra begyndelsen klar over, at vi skulle gøre noget ved det. Fra 2003 til 2005 steg vores omsætning alene ved, at vi forbedrede kvaliteten i produkterne. Vi var nogle af de første på Nørrebro, der havde surdej og langtidshævet brød, og vi begyndte at bruge smør i wienerbrød, som noget nyt. Det trak de lokale kunder til, som gerne ville købe det langtidshævede brød og vores smørbagte spandauere,” siger Helle Nielsen, som oprindeligt er uddannet på Copenhagen Business School.
Efter at hendes mand havde uddannet sig til levnedsmiddeltekniker og havde brug for at tjene penge, fik han et job i Pariserkonditoriet. Her fik han lyst til at blive selvstændig, og da den tidligere ejer ville sælge butikken, overtalte han Helle til, at de sammen skulle kaste sig ud i eventyret som selvstændige bagermestre på Nørrebro. Og det har de ikke fortrudt.