På Restaurationen hersker fred og ro på en grå formiddag kl. 11.00. Bo Jacobsen, og hans kone og samarbejdspartner Lisbeth Jacobsen, sidder og vender dagens arbejdsplaner, og byder straks den våde skribent på en kop varm kaffe, da jeg kommer ind.
Så er vi i gang. Med sine 40 år i branchen, og de sidste 28 med fødderne i eget køkken på Restaurationen midt i København, er det er en erfaren mand, der sidder klar til at give sine meninger om kvalitet, godt håndværk, uddannelse, og en branche, der alle dage har været som en rutchetur.
Bo er markant i landskabet på alle måder, og man behøver ikke stille det første spørgsmål før han er i gang. For at få en idé om, hvem vi møder er der god grund til at høre lidt om hans opvækst.
Det perfekte franskbrød
”Jeg er enebarn opvokset med en mor, der var vanvittig god til at lave mad. Hun lavede så god mad, at jeg næsten altid afslog at spise hos vennerne. En enkelt gang sagde jeg ja til en, men da jeg fik uskrællede kartofler serveret i gryden på bordet, besluttede jeg, at det var sidste gang,” siger Bo Jacobsen.
I barndomshjemmet var der om sommeren altid friske fjordrejer til forret. Mor hentede dem hos fiskehandleren på Frederiksberg (familien boede i Gladsaxe), og pillede dem selv, hvilket hun var lynhurtig til.
Madinteressen, og ikke mindst indstillingen til at mad skulle være ordentligt tilberedt, smittede af, og inden Bo skulle i skole kunne han bage et perfekt franskbrød, og en pund-til-pund kage. Så da han skulle i skolekøkkenet for at lave mad, kunne læreren hurtigt se, at Bo’s franskbrød skilte sig ud.
”Jeg havde jo øvet mig mange gange hjemmefra, og kunne derfor bage et pænt og ens franskbrød hver gang. Læreren kunne med det samme se, at mit franskbrød var pænere end de andres. Det lærte mig, at det er nødvendigt at gentage noget mange gange for at blive rigtig god til det, og det gælder fortsat,” siger Bo Jacobsen.